23 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΚΑΒΛ@ ΝΑ ΧΑΚΑΡΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΙΟΥ! Να φύγει ο Δημήτρης Καμμένος ζήτησε ο Τσίπρας από τον Καμμένο αν είναι αυθεντικά τα tweets

Αν αποδειχθεί ότι είναι αυθεντικά τα ρατσιστικά και ομοφοβικά «tweets» του υφυπουργού Υποδομών - Πληροφορίες ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα να αποφανθεί αν είναι αληθινά τα χυδαία «τιτιβίσματα»

Διαστάσεις «χιονοστιβάδας» λαμβάνει για την κυβέρνηση η υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου των ΑΝΕΛ, ο οποίος βάλλεται τόσο από τα κόμματα όσο και από τους απλούς πολίτες για τα ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια που έχει κατά καιρούς αναρτήσει στο Twitter, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό

Μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το μπαράζ ανακοινώσεων από κόμματα και φορείς, που επανέφεραν στο προσκήνιο τις προκλητικές αναρτήσεις του υφυπουργού Υποδομών, την περίοδο που ήταν βουλευτής, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέλαβε πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του Δημήτρη Καμμένου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Καμμένο να διερευνήσει τη γνησιότητα των «tweets» και, αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο, στην περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού.

Όπως μετέδωσε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του ζήτησε να ερευνήσει εάν τα «tweets» του βουλευτή των ΑΝΕΛ είναι αυθεντικά ή όχι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε σαφής απάντηση, ωστόσο η υπόθεση ερευνάται.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Καμμένος, σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι έχει 15 συνεργάτες, που διαχειρίζονται τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ανέφερε ότι αυτός έχει παραβιαστεί τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Επιχειρώντας να «καταλαγιάσει» τις αντιδράσεις που προήλθαν από πολλές πλευρές -και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων-, ο κ. Καμμένος διατείνεται τώρα ότι δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος για τις αναρτήσεις που γίνονταν από το δικό του λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αναφέρει εν προκειμένω σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Καμμένος:

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπό μου, θέλω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές, συνεργάτες σε αριθμό άνω των δεκαπέντε.

Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερεις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς.

Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις συνεργατών οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα ζητώ και προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δεν περισσεύει κανένας Έλληνας πολίτης».