31 Οκτωβρίου 2015

Να συνεχιστεί η εξεταστική για τα μνημόνια... αλλά να προστεθεί και το 3ο ζητούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ζητούν να προστεθεί στο πεδίο της έρευνας η νέα συμφωνία με τους εταίρους και η νέα ανακεφαλαιοποίηση

Πεδίο αντιπολιτευτικής τακτικής βρίσκουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκειμένου να επικρίνουν την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να δικαιώσουν τις δικές τους πολιτικές την περίοδο 2010-2015.
Είναι ενδεικτικό ότι οι ομιλητές των δύο κομμάτων επανέφεραν το θέμα της εξεταστικής επιτροπής που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τα μνημόνια ζητώντας όμως να προστεθούν στο ερευνητικό πεδίο, η νέα συμφωνία με τους εταίρους και η νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι «μόλις εκχωρήσατε το ΤΧΣ στους ξένους και άρα τις τράπεζες. Αυτή ηταν η υπερήφανή σας τακτική» για να προσθέσει «τι θα κάνουμε με την εξεταστική; Είχατε βάλει να ελεγχθούν οι όροι της 2ης ανακεφαλαιοποίησης. Θα το συνεχίσετε; Είναι μια προοπτική, όμως, πρέπει να βάλουμε και την 3η μέσα». Υποστήριξε τέλος ότι «είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός υπήρχε για το τι μας φέρνει αυτή την ανακεφαλαιοποίηση έχει καταρρεύσει. Η τραγική σας πολιτική, η απαράδεκτη στάση σας σε όλα τα επίπεδα, μας οδήγησε σε αυτούς τους συμβιβασμούς που είναι όλοι δικοί σας. Φορτώνεστε 15 δις ευρώ αχρείαστα στον λαό».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε «τι γίνεται με την εξεταστική; Είχα την εμπειρία να μετέχω σε αυτή την «κωμωδία» την προηγούμενη περίοδο. Εμείς λέγαμε να μπουν όλα τα θέματα και τα 3 μνημόνια… Σήμερα, θέλουμε να συνεχιστεί η εξεταστική ακόμα και αν δεν δεχθείτε να ενταχθεί και το 3ο μνημόνιο»