02 Οκτωβρίου 2015

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ "53" ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΑΛΙΝΕΣ! Στης Τασίας την ποδιά «σφάζεται» ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι «53» την θέλουν για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο

Έντονες είναι οι διεργασίες για την ανάδειξη των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τα ονόματα που ακούγονται να είναι πάρα πολλά,

Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις ΗΠΑ αναμένεται να βάλει τέλος στα σενάρια και να υπάρξουν οι τελευταίες κινήσεις για τα κρίσιμα πόστα.

Η εκλεκτή των «53» είναι η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου αλλά ακούγεται και το όνομα του Μάκη Μπαλαούρα (ο οποίος μόλις προχθές και ενώ ο Τσίπρας φωτογραφιζόταν με τον Ομπάμα, αποκάλεσε τους Αμερικάνους... φονιάδες των λαών).

Δυνατά «παίζουν» και τα ονόματα των Σωκράτη Φάμμελου, Γιώργου Βαρεμένου, ενώ από τις γυναίκες ακούγονται και τα ονόματα των κυριών Κασιμάτη και Καρακώστα.

Αουτσάιντερ είναι ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης που είχε αναλάβει χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον ανασχηματισμό. Παρότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί εντούτοις είναι ξεκάθαρο πως σ την Κουμουνδούρου δεν δείχνουν αρνητικοί επί της αρχής.

Η πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο στις 14:00 δηλαδή λίγο μετά την ορκωμοσία.

Στο μέτωπο του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το τοπίο είναι πιο ξεκάθαρο. Στη θέση αυτή παραμένει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Χρήστος Μαντάς.

Για πρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο κ. Νίκος Βούτσης ενώ για αυτή του α’ αντιπροέδρου ο Τάσος Κουράκης.