14 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ! 600.000 € ξόδεψε σε δείπνα ο Ρέντσι

«Ο Ματέο ήταν πάντα εδώ και μετά έστελνα το λογαριασμό στο δήμο», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του αγαπημένου εστιατορίου του Ιταλού πρωθυπουργού

Μετά την παραίτηση του δημάρχου Ρώμης, Ινιάτζιο Μαρίνο, ο οποίος κατηγορείται ότι δαπάνησε 20.000 ευρώ για προσωπικούς λόγους χρεώνοντας το ποσό σε πιστωτική κάρτα της δημαρχίας, έφτασε η σειρά του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.
Ο Ρέντσι, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος της Φλωρεντίας πριν ανέλθει στην εξουσία, υπόκειται σε έρευνα από την οικονομική εισαγγελία της περιφέρειας της Τοσκάνης για να διαπιστωθεί αν κάλυψε δείπνα με φιλικά του πρόσωπα με τα χρήματα του δήμου κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν ιδιοκτήτης εστιατορίου μιλώντας στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano δήλωσε πως ο Ρέντσι όσο ήταν δήμαρχος από το 2009 μέχρι το 2014, και προηγουμένως όσο ήταν επικεφαλής της περιφέρειας, γευμάτιζε συχνά και οι λογαριασμοί αποστέλλονταν στο δημαρχιακό μέγαρο.

Ο Λίνο Αμαντίνι ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Da Lino», το οποίο αποτελούσε το «καταφύγιο» του Ματέο Ρέντσι, δήλωσε πως όσο ήταν δήμαρχος, έτρωγε συχνά στο εστιατόριο και στη συνέχεια οι λογαριασμοί αποστέλλονταν στο δημαρχιακό μέγαρο.


Με τον Λίνο Αμαντίνι

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα μέσα σε τέσσερα χρόνια που διετέλεσε πρόεδρος της περιφέρειας της Φλωρεντίας ο Ρέντσι «μόνο για γεύματα ξόδεψε 600.000 ευρώ»!

Το συνολικό ποσό των δείπνων όσο ήταν δήμαρχος της περιοχής παραμένει άγνωστο καθώς οι αποδείξεις βρίσκονται στα χέρια των λογιστών.

«Ο Ματέο ήταν συνέχεια εδώ, ποτέ μόνος, πάντα έφερνε κάποιον μαζί του. Φίλους, συγγενείς. Ξέρετε πόσα δείπνα, γιορτές, γεύματα εργασίας έγιναν εδώ μέσα; Ατέλειωτα. Και μετά ο λογαριασμός αποστελλόταν στο δήμο. Από όταν έφυγε ο Ματέο για τη Ρώμη χαμήλωσε αρκετά το εισόδημα», δήλωσε ο εστιάτορας.



Τώρα βέβαια που δήμαρχος είναι ο Ντάριο Ναρντέλα τα πράγματα έχουν αλλάξει για τον Λίνο Αμαντίνι καθώς «τώρα όποιος έρχεται πληρώνει από την τσέπη του. Δεν ξέρω αν καλύπτονται τα έξοδα, βέβαια. Αλλά σίγουρα έρχονται λιγότερο. Δεν γίνονται τραπέζια και δεν αποστέλλονται λογαριασμοί στο δήμο».

Ωστόσο, το όνομα του Ρέντσι παραμένει στο μενού… καθώς ο εστιάτορας σερβίρει το πιάτο α λα Ματέο που αποτελεί έμπνευση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, το οποίο δεν είναι άλλο από ένα πιάτο με σολομό και πεπόνι.

Μετά το δημοσίευμα ο Ιταλός πρωθυπουργός απάντησε στην εφημερίδα υποστηρίζοντας ότι όλα τα έξοδά του βρίσκονται στο Διαδίκτυο, επισημαίνοντας πως τα γεύματα τα πλήρωνε όλα ο ίδιος.

«Εκείνος ήθελε να μου τα προσφέρει, αλλά εγώ επέμενα να τα πληρώσω. Τέτοια πράγματα δεν τα κάνω. Υπάρχουν παρ’όλα αυτά οι αποδείξεις του δήμου και οι δικές μου οι προσωπικές. Δεν έκανα ποτέ τραπέζια σε φίλους και τη σύζυγό μου. Όταν πήγαινε η σύζυγός μου, ήμουν κι εγώ μαζί της», δήλωσε ο Ρέντσι, ο οποίος τόνισε πως θα δικαιωθεί όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια.