19 Οκτωβρίου 2015

8 εκατ. ευρώ στη μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας…

Επίσημα, πλέον, ο Δήμος Καλλιθέας ζητά από τη Λιμενική Αστυνομία να ελέγξει τη νομιμότητα στη μαρίνα, καθώς το ελληνικό Δημόσιο στερείται τεράστια έσοδα, λόγω μη είσπραξής των τελών.

Και αυτό, γιατί ελλιμενίζονται αυθαίρετα και καταχρηστικά όχι ένα, ούτε δύο, ούτε 10 ή 50, αλλά… 310 σκάφη. Υπενθυμίζεται ότι από το 2009 ο Δήμος Καλλιθέας από τις θέσεις ελλιμενισμού δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Ακόμα και σήμερα (από το 2009), ο φορέας διαχείρισης (του Δήμου Καλλιθέας) «δεν έχει διαθέσει καμία θέση ελλιμενισμού στα σκάφη που βρίσκονται εντός του θαλάσσιου χώρου. Προκύπτει, δηλαδή, αυθαίρετος ελλιμενισμός 310 καταγεγραμμένων σκαφών που θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν από τις λιμενικές αρχές, αφού οι ιδιοκτήτες των σκαφών δεν τα απομακρύνουν και έχοντας από τη μεριά μας προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες, νόμιμες και νομικές ενέργειες».

Σημειώνεται ότι προ τριμήνου άρχισαν να αποστέλλονται από τον Δήμο Καλλιθέας τα πρώτα από τα περίπου 290 εξώδικα που εστάλησαν συνολικά μέχρι σήμερα προς ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζονται στη μαρίνα της Καλλιθέας. Μέσω αυτών, ο Δήμος Καλλιθέας τους καλούσε να υπογράψουν τις συμβάσεις ελλιμενισμού, γνωστοποιώντας τους ταυτόχρονα και τους όρους και το τιμολόγιο.

Η απάντηση που έλαβε ο δήμος από πλευράς ιδιοκτητών σκαφών και ομίλων ήταν αρνητική. Και πολύ χαρακτηριστική: «Μη μας ενοχλείτε…».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ζημιά για τον Δήμο Καλλιθέας ξεπερνά οπωσδήποτε τα 6,5 ευρώ, στα οποία υπολογίζεται και ένα ποσό 1,5 ευρώ που οφείλει ο δήμος και είναι άμεσα απαιτητό σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ από τις καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος και ύδατος από όσους έκαναν χρήση των υπηρεσιών της μαρίνας της Καλλιθέας όλα αυτά τα χρόνια…

* Από τις «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ» της εφημερίδας ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφόρησε το Σάββατο 17/10/2015.