12 Οκτωβρίου 2015

Δεκατέσσερις γυμνές γυναίκες…αποκαθηλώνουν το «American Beauty» (ΦΩΤΟ)

H «Αμερικάνικη ομορφιά» δεν σχήμα, μέγεθος, ηλικία αλλά και χρώμα.

Αυτό προσπαθεί να αποδείξει η φωτογράφος Carey Fruth με μια σειρά από φωτογραφίες, με τίτλο «Αmerican Beauty» στην οποία απεικονίζονται 14 διαφορετικές γυναίκες γυμνές και ξαπλωμένες σε ένα κρεβάτι από πασχαλιές.
Η Fruth μίλησε στην The Huffington Post για το concept της φωτογράφισης της και είπε πως πηγή έμπνευση της αποτελεί η κλασσική σκηνή με τα ροδοπέταλα στην ταινία του 1999 «American Beauty», όπου ένας μεσήλικας άνδρας έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις για την καλύτερη φίλη της έφηβης κόρης του (η οποία είναι ελκυστική, λεπτή, ξανθιά και λευκή).

Η σκηνή αντανακλά μια πεμπτουσία της ανδρικής φαντασίας, όπου η νεαρή γυναίκα δεν έχει την εξουσία, αλλά είναι απλώς ένα αντικείμενο του σεξ.

Με αυτές τις φωτογραφίες, η Fruth παίρνει πίσω αυτή τη δύναμη και τη δίνει στις γυναίκες. «Σχεδόν κάθε εικόνα που βλέπετε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ένας συγκεκριμένος τύπος γυναίκας, λεπτής και λευκής» είπε.

«Αλλά αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα αυτό που είναι η πλειοψηφία των γυναικών στη χώρα μας. Η Αμερική αποτελείται από όλους τους τύπους των γυναικών» κατέληξε.

Προβάλλοντας τις γυναίκες που δείχνουν διαφορετικές από αυτό που τόσο συχνά εκπροσωπείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Fruth ελπίζει να ενδυναμώσει τις γυναίκες να αισθάνονται όμορφα, με αυτοπεποίθηση και σέξι ακριβώς όπως είναι.