30 Οκτωβρίου 2015

Ν.Δ.: Πιέσεις για εσωκομματικό διάλογο

Πίεση στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να προσέλθει σε διάλογο για το μέλλον της γαλάζιας παράταξης, είτε μέσω τηλεοπτικής αντιπαράθεσης είτε με τη διεξαγωγή μιας διεξοδικής συζήτησης των τεσσάρων υποψηφίων στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. έστειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα ο Απ. Τζιτζικώστας διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες περί σύνδεσης της υποψηφιότητάς του με τον Α. Σαμαρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε χθες στο επίκεντρο της εσωκομματικής συζήτησης τα θέματα πολιτικής, αποκαλύπτοντας σε συζητήσεις του με πολιτικούς συντάκτες ότι σκοπεύει να κλιμακώσει τις πιέσεις του προς τον κ. Μεϊμαράκη να αποδεχτεί τη διενέργεια διαλόγου. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, μάλιστα, αιχμηρά ότι απομένουν 25 ημέρες για τη διεξαγωγή εκλογών, αλλά ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει αποκαλύψει σχεδόν τίποτα για τις θέσεις σχετικά με το μέλλον του κόμματος και την εσωκομματική λειτουργία. Ερωτηθείς, μάλιστα, τι σκοπεύει να κάνει σε περίπτωση που υπάρξει αρνητική απάντηση από τον κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα κλιμακώσει τις πιέσεις του σε θεσμικό επίπεδο.

Αποκάλυψε ότι ο ίδιος δεν έθεσε, αν και θα μπορούσε, ζήτημα παραίτησης του κ. Μεϊμαράκη από την προεδρία της Ν.Δ. μέχρι τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε βλάβη στο κόμμα. Κάλεσε, όμως, τον κ. Μεϊμαράκη να πάψει να λειτουργεί αποκλειστικά ως πρόεδρος και να συμπεριφερθεί και ως υποψήφιος αποδεχόμενος την ανάγκη διεξαγωγής διαλόγου. «Πρέπει ο κ. Μεϊμαράκης να μας πει τι σκοπεύει να κάνει. Ποιες είναι οι θέσεις του και οι προτάσεις του για τη Ν.Δ.» σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το κώλυμα εκλογιμότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα μέχρι το 2019 ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Ν.Δ. σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος. Υπέρ του εσωκομματικού διαλόγου τάχθηκε και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση η υποψηφιότητά του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
http://www.naftemporiki.gr/story/1023478/nd-pieseis-gia-esokommatiko-dialogo