21 Οκτωβρίου 2015

Νετανιάχου: Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξολοθρεύσει τους Εβραίους

Ο Αδόλφος Χίτλερ δεν ήθελε να εξολοθρεύσει και να αφανίσει τους Εβραίους από προσώπου Γης αλλά να τους απομακρύνει. Όχι, η άποψη αυτή δεν ανήκει σε κανέναν νεοναζί, σε κανέναν υμνητή ενός από τους μεγαλύτερους δολοφόνους που γνώρισε η ανθρωπότητα. Ανήκει στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Και όχι μόνο έχει την παραπάνω άποψη για το Ολοκαύτωμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αλλά ρίχνει και το... ανάθεμα για τα εγκλήματα του Χίτλερ στους μουσουλμάνους και δη στους Παλαιστίνιους, λέγοντας πως ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας είχε παρασυρθεί από τον μεγάλο μουφτή της Ιερουσαλήμ!

Ο μεγάλος μουφτής της Ιερουσαλήμ την εποχή εκείνη, είπε ο Νετανιάχου, είχε βάλει στον Χίτλερ την ιδέα να στραφεί κατά των Εβραίων! Μιλώντας σε συνέδριο Σιωνιστών του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε τον Νοέμβριο του 1941 στη Γερμανία ανάμεσα στον Χίτλερ και τον Haj Amin al-Husseini, ανώτατο ηγέτη των μουσουλμάνων στην Παλαιστίνη.

«Ο Χίτλερ, εκείνη την εποχή, δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους αλλά να τους απελάσει. Τότε, ο Haj Amin al-Husseini, πήγε να δει τον Χίτλερ και του είπε: "Αν τους απελάσεις, θα έρθουν όλοι εδώ, στην Παλαιστίνη". "Και τι να κάνω;" τον ρώτησε ο Χίτλερ. "Κάψ’ τους" απάντησε ο μουφτής», διηγήθηκε ο Νετανιάχου.


Όπως ήταν φυσικό, τα όσα είπε ο Νετανιάχου προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Δεν είναι και λίγο Ισραηλινός πρωθυπουργός να λέει πως ο Χίτλερ δεν ήθελε το Ολοκαύτωμα! Η Ντίνα Πορατ, ιστορικός και επικεφαλής του μνημείου για το Ολοκαύτωμα Yad Vashem στην Ιερουσαλήμ εκτίμησε ότι οι αναφορές του Νετανιάχου δεν είναι απόλυτα ακριβείς... "Δεν ήταν ο μουφτής, ακόμη κι αν είχε ακραίες αντισημιτικές απόψεις, που έβαλε την ιδέα στον Χίτλερ για την εξόντωση των Εβραίων", είπε.

"Η ιδέα αυτή υπήρχε πολύ πριν από τη συνάντησή τους τον Νοέμβριο του 1941. Σε ομιλία του στη Ράιχσταγκ στις 30 Ιανουαρίου του 1939 ο Χίτλερ είχε ήδη αναφέρει την εξόντωση της εβραϊκής φυλής", κατέληξε η Πορατ.

Πηγή: Nouvel Observateur