30 Οκτωβρίου 2015

ΕΛ.ΑΣ Ελλήνων επωνύμων!

Βομβαρδισμός παραπόνων και αιτημάτων για προσωπική φύλαξη.

Πολιτικοί, πρώην βουλευτές, αθλητικοί παράγοντες, επιχειρηματίες και μεγαλο δημοσιογράφοι φαίνεται ότι δεν βλέπουν με καλό μάτι την πρωτοβουλία του υπουργού Νίκου Τόσκα να μειώσει ή και να πάρει πίσω τους άνδρες της προσωπικής τους φρουράς, με αποτέλεσμα 2.700 αστυνομικοί να παραμένουν στις θέσεις τους ως φύλακες υψηλών προσώπων.

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τους 2.700 περίπου που είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα ένα μεγάλο μέρος να έρθει» είπε ο αρμόδιος υπουργός Ν. Τόσκας στη Βουλή.

«Υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις -πρέπει να το πούμε και αυτό- και κάνω μια έκκληση και προς τους συναδέλφους και σε όσους μας ακούν να μειώσουν τις αντιδράσεις τους, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε την αστυνόμευση ειδικά σε αυτές τις περιοχές που από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου είπα ότι είναι βασική προτεραιότητα η αστυνόμευσή τους, και είναι το μεγάλο στοίχημα και στη Δυτική Αττική και στο κέντρο των Αθηνών να υπάρξει αυξημένη αστυνόμευση» τόνισε ο υπουργός.

Με αφορμή επισήμανση του βουλευτή της ΝΔ Μ. Βορίδη ότι είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των αποσπασμένων σε πολιτικά και μη πρόσωπα, ο Ν. Τόσκας ανέφερε ότι το εν λόγω ποσοστό ανέρχεται στο 13%.

«Γίνεται ένας… πανικός. Κάθε μέρα ο υπουργός »βομβαρδίζεται» από τηλεφωνήματα πρώην βουλευτών, πρώην πολιτικών, επιχειρηματιών, παραγόντων πάσης φύσεως, ακόμη και καλλιτεχνών, προκειμένου να του εξηγήσουν πόσο πολύ χρειάζονται τη φύλαξη από αστυνομικούς» περιέγραψε στο «Εθνος» το κλίμα καλά πληροφορημένη πηγή της Κατεχάκη.

«Ολοι αυτοί δεν γνωρίζουν πως για έναν άνθρωπο όπως ο Ν. Τόσκας, που ως υφυπουργός παλαιότερα κυκλοφορούσε μόνος του με μετρό, αυτά δεν πιάνουν. Ο ίδιος έχει την άποψη ότι όλοι αυτοί -που θα μπορούσαν αν ήθελαν να πληρώσουν για τη φύλαξή τους- θέλουν τους αστυνομικούς για… Φιλιππινέζες τους» επισήμανε.

Οι προκάτοχοι

Μπορεί ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη να εμφανίζεται αποφασισμένος, ωστόσο το θέμα της επιστροφής αποσπασμένων αστυνομικών από επισήμους δεν τίθεται για πρώτη φορά και -εκ του αποτελέσματος- δεν φαίνεται τόσο εύκολη υπόθεση. Ιδια διάθεση είχε δηλώσει και ο Νίκος Δένδιας ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος μάλιστα είχε δώσει και διορία 20 ημερών προκειμένου να δηλώσουν οι VIPs αν θέλουν ή όχι να συνεχιστεί η προστασία τους. Οι περισσότεροι είχαν απαντήσει θετικά…

Περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς συνοδούς είχε εντοπίσει και ο Γιάννης Πανούσης ως αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη τον Ιανουάριο του 2015 στη φύλαξη επισήμων. Ανάμεσα στα άτομα που είχαν τότε αστυνομική συνοδεία βρίσκονταν πρώην πρωθυπουργοί, νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές, δικαστικοί, στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και τραγουδιστές, ηθοποιοί και μεγαλοδημοσιογράφοι. Τελικά, με πολύ κόπο και παρά τις πιέσεις, ο αριθμός έπεσε περίπου στους 3.000 αστυνομικούς.

Πηγή: ethnos.gr