01 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ! Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει πάλι «φρένο» στον Νικολόπουλο – «Όχι» για το προεδρείο της Βουλής

Διαβουλεύσεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς μετά την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να υπουργοποιήσει τον βουλευτή τον ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο προέκυψε και νέο θέμα.

Από τη στιγμή που ο κ. Νικολόπουλος αποκλείστηκε από το κυβερνητικό σχήμα ακουγόταν έντονα πως πρόκειται να προταθεί για τη θέση του Β’ αντιπροέδρου της Βουλής αλλά και πάλι το θέμα φαίνεται να «σκοντάφτει» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου εκφράζονται φόβοι πως η υποψηφιότητα του κ. Νικολόπουλου μπορεί να μην στηριχθεί από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα θέλουν να αποφύγουν τις… διαρροές με το καλημέρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, επικαλείται τον Κανονισμό της Βουλής τονίζοντας πως βάσει αυτού δεν προβλέπεται ότι το πρώτο κόμμα μπορεί να προτείνει βουλευτή άλλου κόμματος για κάποια από τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων που δικαιούται.

Υπογραμμίζουν μάλιστα με νόημα πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν δικαιούνται καμία από τις 7 θέσεις αντιπροέδρων, οι οποίες διανέμονται κατά σειρά μέχρι και το πέμπτο κόμμα.