01 Οκτωβρίου 2015

Ο Ολυμπιακός με μαύρα περιβραχιόνια για τους νεκρούς του ΠΑΟΚ

Αμφότεροι έχουν πονέσει... Εχουν χάσει οπαδούς στο γήπεδο και στην άσφαλτο! Οσα κι αν χωρίζουν τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό τους ενώνει ένα κοινό αίσθημα. Ο πόνος και η οδύνη που έχουν νιώσει για την απώλεια των οπαδών τους. Την Κυριακή οι δύο ομάδες θα προβούν σε μια σπάνια, μια μεγαλειώδη κίνηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια στο ντέρμπι, καθώς την Κυριακή συμπληρώνονται 16 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα, στα Τέμπη! Τότε, έχασαν τη ζωή τους έξι οπαδοί του «Δικεφάλου Αετού», ενώ επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη ύστερα από αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ.

Η απόφαση να τιμηθούν από τον “Δικέφαλο” και τον Ολυμπιακό οι νεκροί της ομάδας της Θεσσαλονίκης ελήφθη στη σύσκεψη των συλλόγων για τα μέτρα ασφαλείας, στο ντέρμπι της Κυριακής.

Πέρυσι, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, στην Τούμπα, που συνέπεσε με την επέτειο των θυμάτων της Θύρας 7, οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν δεχθεί το αίτημα του Ολυμπιακού να μπουν στο γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές με πανό που θα αναφερόταν στα θύματα. Ο ΠΑΟΚ είχε υποστηρίξει ότι ναι μεν ήθελαν να τιμήσουν τα θύματα, αλλά δεν θα ήταν σωστό να μπει στο γήπεδο πανό με το σήμα του συνδέσμου οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού.