15 Οκτωβρίου 2015

Πόσο κοστίζει τελικά το κανάλι της Βουλής;

Το «αναπάντητο» ερώτημά του για το «Πόσο κοστίζει το κανάλι της Βουλής» επαναφέρει και πάλι ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, ελπίζοντας ότι ερώτημά του αυτή την φορά με τον νέο Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση θα λάβει απάντηση.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, ζητά με επιστολή του για τρίτη φορά, τα πλήρη οικονομικά στοιχεία λειτουργίας του Καναλιού της Βουλής. Οι δύο προηγούμενες επιστολές που είχε καταθέσει την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο στην τότε Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά όπως ο ίδιος αναφέρει «υπήρξε ακατανόητη άρνησή να απαντήσει παρότι η ίδια είχε δεσμευτεί για αυτό από το βήμα της Βουλής…»

Τα οικονομικά στοιχεία του ΚτΒ, τα που ζητά, ο κ. Γιώργος Αμυράς, ενόψει μάλιστα της κατάθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης του Νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των καναλιών, είναι:

- Οι αναλυτικοί Προϋπολογισμοί του Καναλιού των πέντε (5) τελευταίων ετών.

- Η πορεία εκτέλεσης του τρέχοντος Προϋπολογισμού κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους.

- Το λειτουργικό και μισθολογικό κόστος και το σύνολο οποιασδήποτε κρατικής ή άλλης επιχορήγησης.

- Τα είδη συμβάσεων εργασίας, ενδεχόμενες πολυθεσίες δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων και ο τρόπος προσλήψεως των απασχολουμένων.

- Το οργανόγραμμα, ο τρόπος λογοδοσίας του καναλιού, το ποιος καθορίζει με ποια διαδικασία και ποια κριτήρια το περιεχόμενο του καθημερινού προγράμματος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Επανέρχομαι στο ζήτημα του Καναλιού της Βουλής των Ελλήνων, για το οποίο είχα ζητήσει δις (1825/27.04.2015 και 2808/03.08.2015) αλλά ανεπιτυχώς, απαντήσεις από την τέως πρόεδρο κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και απευθύνομαι προς εσάς ελπίζοντας αυτή τη φορά να λάβω άμεσα τα εξής παραστατικά έγγραφα και αναλυτικά στοιχεία:

1. Τους αναλυτικούς Προϋπολογισμούς του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, των πέντε (5) τελευταίων ετών.
2. Την πορεία εκτέλεση του τρέχοντος Προϋπολογισμού κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους.
3. Το λειτουργικό και μισθολογικό κόστος καθώς και το σύνολο οποιασδήποτε κρατικής ή άλλης επιχορήγησης.
4. Τον αριθμό των εργαζομένων, τα είδη συμβάσεων εργασίας και τις ενδεχόμενες πολυθεσίες δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων.
5. Τον τρόπο προσλήψεως των απασχολουμένων.
6. Το οργανόγραμμα και τον τρόπο λογοδοσίας του καναλιού.
7. Ποιος καθορίζει, με ποια διαδικασία και ποια κριτήρια το περιεχόμενο του καθημερινού προγράμματος του καναλιού.
Ενόψει μάλιστα της κατάθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικού Νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των καναλιών και με βάση τις δηλώσεις του Α’ αντιπροέδρου της Βουλής κ. Τ. Κουράκη για ανάγκη εξορθολογισμού του καναλιού της Βουλής, εκτιμώ ότι επιβάλλεται και θα ήταν χρήσιμο να μας αναπτύξετε τις δικές σας προθέσεις και σχέδια για τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων και να ενημερώνατε σχετικά το Σώμα με την πρώτη ευκαιρία.

Με τιμή,

Γιώργος Αμυράς

Βουλευτής Β’ Αθήνας – Το Ποτάμι