13 Οκτωβρίου 2015

Αντρέας Πολίτης: «Γιατί στηρίζω τον Τζιτζικώστα»

του Αντρέα Πολίτη
Αν. Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού – Μέλος Π.Ε. Ν.Δ.

Η ΝΔ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει χάσει το δρόμο της και την ταυτότητά της. Η αναφορά και μόνο των στελεχών της σε κεντροδεξιό κόμμα δεν αρκεί, αφού δεν αποδεικνύεται στη πράξη.
Αρα η κοινωνία που απέχει όλο και περισσότερο από τα πολιτικά δρώμενα αν και θα έπρεπε λόγω μνημονίων, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης να συμμετέχει, να ανθίσταται, επιζητά και οφείλει να γνωρίζει το μήνυμα που εκπέμπει η ΝΔ ως κόμμα για τα προσεχή χρόνια. Ένα μήνυμα με γνώμονα την καθημερινότητα του απλού πολίτη, του ανέργου, του επιχειρηματία, του νεολαίου, του δημοσίου & ιδιωτικού υπαλλήλου, του αγρότη, του επιστήμονα.

Ετσι βρίσκω πέρα ως πέρα σωστή τη πρόταση του Α.Τ. για τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων με πρωταγωνιστές τους υποψήφιους που θα  αναφερθούν στην οικονομία, την επιχειρηματικότητα, τους νέους, την ανεργία, την κοινωνική συνοχή αλλά και στη κομματική λειτουργία της παράταξης με νέους ρόλους της βάσης.

Η ΝΔ μπορεί να λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να κέρδισε τις εντυπώσεις και τις περισσότερες από τις μάχες στη βουλή, έχασε όμως τις μάχες της καθημερινότητας των πολιτών, τις μάχες στη κοινωνία. Και αν κάποιοι εσωκομματικοί φίλοι πιστεύουν ότι η ΝΔ πρέπει να φθάσει το 3% για ν΄ αφουγκρασθεί τα προβλήματα της κοινωνίας, να διεισδύσει και να διεκδικήσει την κοινωνία είναι οικτρά γελασμένοι.
Πιθανώς άθελα τους θα κρατήσουν τη ΝΔ στη στασιμότητα, στην ανευθυνότητα, μακριά από τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνιών, μακριά από τους πολίτες.

Πιστεύω ότι το πλεονέκτημα του Α.Τ. στις εκλογές είναι, ότι ενώ οι άλλοι συνυποψήφιοι ξεκινούν από τη βουλή για ν΄ αφουγκρασθούν άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο τώρα την κοινωνία, ο Α.Τ. βρίσκεται ήδη μέσα στη κοινωνία και ξεκινά την επανεκκίνηση του κόμματος στη βάση του κοινωνικού φιλελευθερισμού με τη βοήθεια των πολιτών, με νέα οράματα για τη βουλή, μεταφέροντας τα μηνύματα της νέας γενιάς.
Η αρχή φυσικά αν εκλεγεί προβλέπεται δύσκολη λόγω και του τρίτου και βαρύτερου μνημονίου των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αυτό που οδήγησε τη χώρα στη παρακμή, αλλά θα το παλέψει με τη στήριξη της Κ.Ο., των μελών του κόμματος και γενικότερα των πολιτών.

Φυσικά και στηρίζω όλη αυτή τη προσπάθεια και χαίρομαι που υπέγραψα την υποψηφιότητα του, γιατί πιστεύω ότι ο Α.Τ. θ΄ανοίξει ένα νέο κύκλο στη ΝΔ. Θα εκσυγχρονίσει και θ΄ αλλάξει τη ΝΔ μακριά από τα συστήματα που γνωρίζαμε έως τώρα. Είναι κάτι που περιμένουν με αγωνία όλα τα μέλη, όλοι οι  Ελληνες τόσο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό όπου οι ομογενείς και απόδημοι αγωνιούν για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της χώρας, με σεβασμό στην ιστορία της, που τη κατέστησε ισχυρή πρωταγωνίστρια στο πολιτικό σκηνικό της χώρας τα τελευταία 41 χρόνια με τις μεγάλες εθνικές αποφάσεις. Η βαθιά ανανέωση της παράταξής μας είναι ιστορική ανάγκη.

Δε βλέπω τον Α.Τ. ως αντιτσίπρα. Χρειαζόμαστε ένα Πρόεδρο νέας γενιάς μέσα από τη κοινωνία που να διακρίνεται για την αποφασιστικότητα του, το ήθος του, την επιμονή και την υπομονή του, στοιχεία που ήδη έχει αποδείξει ότι διαθέτει και θα μπορεί να συσπειρώσει όλες τις κεντροδεξιές και φιλοευρωπαικές δυνάμεις της χώρας. Η σύγχρονη πολιτική που θα χαράξει και θ΄αγγαλιάζει την δημοκρατική Δεξιά μέχρι τις παρυφές της πατριωτικής αριστεράς όπως δήλωσε και ο ίδιος, είναι αυτή θα αποδειχθεί ο αντιτσίπρας στη προκειμένη περίπτωση.
Αναψε τη σπίθα που γίνεται φλόγα και που μεταφέρεται σ΄ όλη τη χώρα, σ΄ όλο τον ελληνισμό.