03 Οκτωβρίου 2015

Σαμαράς για το ότι δεν μιλάει με Μεϊμαράκη: "Ο Χριστός κι η Παναγία"

Δεν μιλιόμαστε σου λέω θα μπορούσε να είναι (σε παράφραση γνωστού λαϊκού άσματος) ο τίτλος της σχέσης του Αντώνη Σαμαρά με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στη Βουλή κατά την τελετή ορκωμοσίας αλλά η ψύχρα ανάμεσά τους "πάγωσε" τους πάντες.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να μην μιλήσει στον προκάτοχό του όταν "συναντήθηκαν" στους διαδρόμους της Βουλής μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες του Μανώλη Κεφαλογιάννη για το αντίθετο.

Για την «απόμακρη» αυτή επιλογή αυτή, ρωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από δημοσιογράφους όταν τελείωσε η ορκωμοσία των βουλευτών που προέκυψαν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός...

- Δημοσιογράφος: Δεν μιλάτε με τον πρόεδρο Μεϊμαράκη
- Αντώνης Σαμαράς (κάνοντας... μια γκριμάτσα και τον σταυρό του): Ο Χριστός και Παναγιά…

Λίγο αργότερα, πάντως προσερχόμενος ο πρόεδρος και υποψήφιος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για έναν σύντομο χαιρετισμό, όταν του μεταφέρθηκε η στιχομυθία αυτή του δημοσιογράφου με τον Αντώνη Σαμαρά εκείνος, κοντοστάθηκε, το σκέφτηκε λίγο και σχολίασε «το Άγιο Πνεύμα δεν το επικαλέσθηκε;».

Πρώτη φορά... τελευταίοι
Για πρώτη φορά οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς επέλεξαν να μπουν στην Ολομέλεια τελευταίοι προκειμένου οι χειραψίες και οι «επισκέψεις» που θα δεχόντουσαν από τους γαλάζιους βουλευτές να μην «τροφοδοτήσουν» τα οποιαδήποτε θετικά ή αρνητικά σχόλια, ειδικά τώρα που οι εσωκομματικές διαδικασίες είναι ανοικτές...

http://www.newsit.gr/politikh/Samaras-Meimarakis-I-epiklisi-sta-THeia-kai-oi-eironeies/435165