31 Οκτωβρίου 2015

Τζιτζικώστας: Η λογική των φόρων οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία

Κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης με αφορμή τη διάταξη που επιβαρύνει τις μικροζυθοποιίες

Κριτική στη λογική της επιβολής φόρων όπως αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας στη συνομιλία που είχε με τον δημιουργό μιας από τις σημαντικότερες μικροζυθοποιίες της Ελλάδας, της Septem, Σοφοκλή Παναγιώτου.
Με αφορμή τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με την οποία από την πρώτη μέρα του επόμενου έτους αλλάζει το καθεστώς μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης για την μπίρα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε στον συνομιλητή του ότι η τροπολογία «είναι σε πολύ λάθος κατεύθυνση, διότι χτυπάει την ελληνική παραγωγή».

Τόνισε, δε, ότι «στο επόμενο διάστημα θα επανέλθω στο θέμα και θα δώσω μάχη γι’ αυτό». 

«Το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οι φόροι, αλλά η τόνωση της παραγωγής. Η όλη λογική των φόρων έχει οδηγήσει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις και να προχωρήσουν πολύ πιο αποφασιστικά οι ιδιωτικοποιήσεις, με παράλληλη μείωση των δαπανών του κράτους. Πολύ φοβάμαι ότι με αυτές τις πολιτικές θα βυθιστεί όχι μόνο η μικροζυθοποιία, αλλά όλη η ελληνική οικονομία στην ύφεση» κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.