01 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΥΒΝΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ! Κέρι σε Κοτζιά: Η Ελλάδα να εφαρμόσει ταχέως τις μεταρρυθμίσεις

Ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ, «επαναβεβαίωσε τη στενή διμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ και εταίρου της ΕΕ».

Να εφαρμόσει ταχέως τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την επιστροφή της στην ευημερία και την ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης ενθάρρυνε την Ελλάδα ο Τζον Κέρι κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε στις ΗΠΑ με τον  Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Τα παραπάνω αποκάλυψε σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι ο οποίος, σχολιάζοντας το τετ-α-τετ των δύο αντρών υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ, «επαναβεβαίωσε τη στενή διμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ και εταίρου της ΕΕ».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Κέρι «ενθάρρυνε την Ελλάδα να εφαρμόσει ταχέως τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την επιστροφή της στην ευημερία και την ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης».

Παράλληλα, ανέφερε οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, της προσφυγική κρίση, την ενεργειακή ασφάλεια, το κυπριακό και κοινές περιφερειακές ανησυχίες.