29 Οκτωβρίου 2015

ΠΛΗΡΩΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΗ Η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ! Ποινική δίωξη για Σαββαϊδου

Αλήθεια, δεν ξανακούσαμε νέα από τους εισαγγελείς που πήγαν στο εξωτερικό και πήραν κατάθεση από τον Φαλτιανί, 10 μέρες πριν τις εκλογές, με αποτέλεσμα την προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ ότι ελέγχουν τη λίστα Λαγκάρντ...

Σφίγγει ο κλοιός για την πρώην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου καθώς μετά την αποπομπή της από την θέση της με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, τώρα ασκείται και ποινική δίωξη για απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία.

Δεν πέρασαν παρά μόλις λίγες μέρες από την κατάθεση υπομνήματος από την κα. Σαββαΐδου στην Εισαγγελία, που δεν πείστηκε τελικά από τις εξηγήσεις της πρώην γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, καθώς διέκρινε αποχρώσες ενδείξεις ενοχής για το αδίκημα της απιστίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη στην Κατερίνα Σαββαΐδου.

Η υπόθεση αφορά την απόφαση της κυρίας Σαββαΐδου για επανέλεγχο προστίμων ύψους 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρά το γεγονός ότι οι ελεγκτές είχαν αντίθετη άποψη. Μάλιστα, όταν η κυρία Σαββαΐδου διέταξε τον επανέλεγχο και οι δύο προϊστάμενοι του συνεργείου ελέγχου που ορίστηκαν παραιτήθηκαν από τη θέση τους καθώς όπως λέγεται δεν συμφωνούσαν με τη διενέργεια επανελέγχου και υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση.

Πως φτάσαμε στην αποπομπή Σαββαΐδου

Την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε στις 22 Οκτωβρίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

«Το υπουργικό συμβούλιο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η γ.γ Δημοσίων Εσόδων, η κ. Σαββαϊδου», είχε ανακοινώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση του  συμβουλίου.

«Σε τέτοιες εποχές δύσκολες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε δημόσιους λειτουργούς να λειτουργούν ενάντια στο Δημόσιο συμφέρον και να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις που ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από  άλλες κυβερνήσεις και αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής. Υπάρχουν νόμοι, κανόνες στη χώρα και θα τηρηθούν», είχε πει η Όλγα Γεροβασίλη.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφερε πως η κυβέρνηση «πατάει» στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για την απόφασή της.

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε ζητήσει εδώ και μέρες τη διευκόλυνση της κυβέρνησης με την παραίτηση της, εξαιτίας της δίωξης ως ύποπτης για κακούργημα, αναφορικά με το πάγωμα προστίμου – μαμούθ που διέταξε, για εταιρεία η οποία ασκούσε τοκογλυφία.

Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, η ίδια με επιστολή της εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, δίνοντας και εκτενή απάντηση στις κατηγορίες που της αποδίδονται.