29 Οκτωβρίου 2015

Δεν σας επιτρέπω κ. Κούλογλου

«Καταλαβαίνετε δηλαδή τι θα είχε συμβεί αν η Γερμανία δεν ευημερούσε, και αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα με εμάς. Θα είχε φτάσει η ακροδεξιά στο 40%. Θα κρεμόντουσαν πρόσφυγες από τους φανοστάτες. »

Αυτά τα φοβερά δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη του στην Αυγή.Και επειδή ο αντιγερμανισμός είναι το απαραίτητο συστατικό του εθνολαϊκισμού τα τελευταία χρόνια ήρθε η ώρα να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους.Αλλά πρώτα κ. Κούλογλου αφού επιμένετε θα σας πω μια ιστορία που λέει και ο ποιητής.

Γεννήθηκα στην Γερμανία και επέστρεψα πολύ μικρός στην Ελλάδα.Οι γονείς μου έζησαν 20 χρόνια εκεί όπως χιλιάδες άλλοι.Μετά τις σπουδές δουλέψανε και κάποια στιγμή αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω.Θα σου πω δυο περιστατικά μπας και την επόμενη φορά που θα κάνετε τέτοιες κατάπτυστες δηλώσεις το ξανασκεφτείτε λίγο.Θα τις κάνετε έτσι κι αλλιώς,δεν ελπίζω σε κάτι καλύτερο.
Ο πατέρας μου ήταν κρητικής καταγωγής.Σαν φοιτητής στη Γερμανία έπαιρνε όπως όλοι ένα φοιτητικό επίδομα.Μια φορά από τις πολλές έτυχε να τον εξυπηρετήσει ένας βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.Μόλις άκουσε την κατάληξη –άκης στο επίθετο του τον έβρισε και αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει.Πριν προλάβει να αντιδράσει ο πατέρας μου οι συνάδελφοι του τον απομάκρυναν και ζήτησαν συγνώμη από τον πατέρα μου.Πληροφοριακά ο βετεράνος είχε βρίσει τον πατέρα μου γιατί έχασε το πόδι του στη μάχη της Κρήτης.Αυτά συμβαίνουν 45 χρόνια πριν.Το ζουμί φυσικά είναι η συμπεριφορά των επίσημων αρχών απέναντι σε έναν μετανάστη φοιτητή αλλά θέλω να πιστεύω πως το κατάλαβαίνετε αυτό.

Αφήστε με τώρα να σας πάω στο 1996.Είμαι 12 ετών και ο πατέρας μου δραστηριοποιείται στον τουρισμό με γερμανούς.Ένα μεσημέρι έρχονται από άλλο ξενοδόχειο ορισμένοι νεαροί Γερμανοί με ναζιστικά τατουάζ.Κ. Κούλογλου δεν μπορείτε να φανταστείτε τι επακολούθησε:Σηκώθηκαν από τις ξαπλώστρες άντρες και γυναίκες και τους πήγανε καροτσάκι μέχρι έξω.Ναι κ. Κούλογλου,αυτοί οι φασίστες οι Γερμανοί δεν ανέχονται να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με νεοναζί.Αυτοί το πήρανε το μάθημα τους.Και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να παίξει με την δημοκρατία και την ελευθερία που απολαμβάνουν.Το κόμμα σας από την άλλη,δεν είχε κανένα πρόβλημα να συμπορευτεί με τους νεοναζί στο περήφανο ΟΧΙ.Ούτε σκιάζεται που οι νεοναζί βρίσκουν «σωστό επί της αρχής» το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

Θα μπορούσα να πω πολλά για τους Γερμανούς γιατί τους ξέρω.Και εξοργίζομαι όταν χυδαιότητες σαν τη δική σας καταλαμβάνουν τον δημόσιο λόγο.
Άραγε γνωρίζετε τι παροχές απολαμβάνουν οι πρόσφυγες στη Γερμανία;Έχετε υπόψιν την ανεκτικότητα της γερμανικής κοινωνίας απέναντι στον μετανάστη,στον ομοφυλόφιλο ή στα άτομα με ειδικές ανάγκες;

Να μην το κουράζουμε όμως κ. Κούλογλου.Οι εποχές αλλάξανε.Πλέον η Γερμανία είναι μια από τις πιο ανεκτικές και δημοκρατικές κοινωνίες του κόσμου.Και η πλειοψηφία των πολιτών της διακατέχεται από φιλικά αισθήματα προς εμάς τους Έλληνες.

Για αυτό λοιπόν κ. Στέλιο Κούλογλου δεν σας επιτρέπω να δηλητηριάσετε με χυδαιότητες τις σχέσεις των δύο λαών.Δεν σας επιτρέπω προκειμένου να εξυπηρετήσετε την φθηνή εθνικολαϊκιστική ατζέντα του κόμματος σας να ρεζιλεύετε την χώρα μου με κάθε ευκαιρία.Όσο για την ευημερία που απολαμβάνει η Γερμανία δυστυχώς για εμάς τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Νεολίμπεραλ
https://toparatiritirio2012.wordpress.com