15 Οκτωβρίου 2015

Μοναδικό θέμα το πολυνομοσχέδιο στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας - Εκτός συζήτησης οι εκλογές

Επειτα από τη συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, όπου έγινε προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση των τελευταίων ημερών, σε ήρεμο κλίμα έγινε και η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε από την αρχή ότι το μοναδικό θέμα συζήτησης θα ήταν το πολυνομοσχέδιο και η στάση που θα κρατήσει απέναντι σε αυτό η Νέα Δημοκρατία. Ο Αδωνις Γεωργιάδης πρότεινε να απορριφθούν συνολικά όλα τα άρθρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης άσκησε κριτική στια διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, αλλά άφησε ανοιχτό να στηριχθούν συγκεκριμένα μέτρα που φέρνουν ανάπτυξη, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την πλευρά του, τόνισε πως το πολυνομοσχέδιο είναι 90% φόροι και καταστρέφει την ελληνική κοινωνία, ενώ έκανε λόγο για ένα καταστροφικό επτάμηνο, στο οποίο η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε χειρότερη από την ίδια την κρίση. Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα το μνημόνιο αυτό εκφράζει απόλυτα τον κ. Τσίπρα καθώς, όπως είπε, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ιδεοληψιών του.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και το ζήτημα της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για τις εκλογές, οι κ.κ. Καράογλου, Σαλμάς και Χατζηδάκης θέλησαν να θέσουν το θέμα όμως ο κ. Μεϊμαράκης, έσπευσε να παρέμβει για να μην διεξαχθεί αυτή η συζήτηση.