01 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ! Ποιοι επικοινωνιολόγοι μπήκαν στη «γαλάζια» μάχη και με ποιους υποψήφιους

Οι υποψήφιοι φαίνεται πως ξεκίνησαν την…  προεκλογική τους εκστρατεία, αφού προσλαμβάνουν ο ένας μετά τον άλλον επικοινωνιολόγους, ενόψει της εκλογής του νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να ακολουθήσουν μια εντυπωσιακή πολιτική.

Ωστόσο, ένα ζήτημα που προκύπτει είναι εάν οι υποψήφιοι μπορούν να συγκεντρώσουν τις 50 υπογραφές που απαιτεί ο κανονισμός.

Ένας από τους υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος που έχει προσλάβει επικοινωνιολόγο είναι και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σύμφωνα με τον Βηματοδότη, συνεργάζεται ατύπως με τον  Γρ. Τσιρογιάννη.

Οι συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί είναι αμερικανικού επικοινωνιακού τύπου, δηλαδή η συμβουλή που δίνουν στους υποψήφιους είναι να κάνουν τα ελαττώματά τους προτερήματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο επικοινωνιολόγος του Τζιτζικώστα τον συμβουλεύει πως τον συμφέρει να τον κατηγορούν ότι δεν είναι βουλευτής, ότι δεν άκουσε ούτε τον Σαμαρά (για περιφερειάρχης), ούτε τον Κ. Καραμανλή (για να μη θέσει υποψηφιότητα), ότι προέρχεται από οικογένεια πολιτικών, ότι είναι αντισυστημικός και πολλά άλλα, αφού τα μόνα που λείπουν από αυτόν τον παράξενο εσωκομματικό προεκλογικό αγώνα είναι τα σημαιάκια, οι κονκάρδες και τα… σποτ στην τηλεόραση.

Από την άλλη πλευρά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν προσέλαβε κανέναν, αφού διαθέτει… μόνιμο εθελοντή επικοινωνιολόγο, τον Ν. Καραχάλιο, ο οποίος και του έτρεξε την προεκλογική εκστρατεία των πρόσφατων εκλογών.

«Είμαι το ιππικό που κατέφθασε να σώσει την κατάσταση» δήλωνε ο κ. Καραχάλιος επιστρέφοντας στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη.

Βεβαίως υπάρχει και η επικοινωνιολόγος Αλεξία Μπακογιάννη, η οποία, λογικό είναι να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον θείο της και υποψήφιο Κυριάκο Μητσοτάκη. Όμως δεν είναι γνωστό εάν έχει γίνει κάποια συμφωνία.

Πάντως μια πρώτη συμβουλή που έδωσαν οι επικοινωνιολόγοι στους «γαλάζιους βουλευτές» είναι να μην προτρέπουν τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος να υπογράψουν την υποψηφιότητά τους, για να μη διασπαστεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα.