17 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΠΟΤ - Ο Αδωνις στις «καραμανλικές» Σέρρες (ΦΩΤΟ)

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στη Βόρεια Ελλάδα επισκέφθηκε τις Σέρρες, γενέτειρα του Εθνάρχη και ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο σε τοπικό κανάλι δήλωσε τα εξής:
Άδωνις Γεωργιάδης: «Θέλω τη Νέα Δημοκρατία πολιτικά κυρίαρχη, όπως ακριβώς την έφτιαξε, τη σχεδίασε, την ονειρεύτηκε και την πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν θέλω τη Νέα Δημοκρατία δευτεραγωνιστή στην πολιτική ζωή αλλά πρωταγωνιστή. Τη θέλω κάθε μέρα στο επίκεντρο των πολιτικών γεγονότων. Αυτό για να γίνει χρειάζεται να της δώσουμε ξανά ενέργεια, μαχητικότητα, νέα οργανωτική δομή, να την ανοίξουμε στην κοινωνία, να την φέρουμε κοντά στο λαό, να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και κυρίως να την κάνουμε να δώσει την ιδεολογική μάχη που χρειάζεται».

Δημοσιογράφος: «Σε ένα καραμανλοκρατούμενο νομό τα ποσοστά σας είναι υψηλά όπως είναι και πανελληνίως, από ό,τι είδαμε σήμερα το πρωί. Είναι μία απάντηση στην οικογενειοκρατία;»
Άδωνις Γεωργιάδης: «Θρέφω πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό στον Κωνσταντίνο Καραμανλή όπως όλοι στη Νέα Δημοκρατία, και πιστεύω όλοι οι Έλληνες. Και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι και μία προσωπικότητα που έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της Νέας Δημοκρατίας, έχει πάει πολύ πέραν των ορίων αυτής. Εδώ είμαι, όπως περιοδεύω όλη τη Μακεδονία, διότι θα το θεωρούσα αδιανόητο να μην περάσω από τις Σέρρες, αν είναι δυνατόν. Τώρα, τα ποσοστά μου ελπίζω να είναι ψηλά. Φαίνεται ότι έχω ρεύμα. Αυτό, όμως, θα το δούμε στην κάλπη».

Δημοσιογράφος: «Θα ήθελα και μία τοποθέτησή σας για την αμφιλεγόμενη δήλωση που έκανε ο κύριος Τσίπρας για τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο».
Άδωνις Γεωργιάδης: «Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορούμε να αφήσουμε ούτε κατά κεραία παράθυρο για συν-διαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο πράγμα. Η Τουρκία ψάχνει πολλές δεκαετίες την ευκαιρία για να πατήσει το πόδι της στο Αιγαίο και δεν πρέπει να της το επιτρέψουμε».