21 Οκτωβρίου 2015

Στο ίδιο αεροπλάνο Σαμαράς, Αδωνις και Τζιτζικώστας -Ολο το παρασκήνιο


Τον αστείο Στυλιανίδη τι τον πήρε μαζί του ο Μεϊμαράκης και του πληρώνουν οι πολίτες τις διακοπές; Σαν δικηγόρο Κομοτηνής, γιατί δεν έχει καμία άλλη ιδιότητα...

Μπορεί δύο πτήσεις για Μαδρίτη να δείξουν το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ, ενόψει της εκλογής νέου προέδρου; Κι όμως μπορεί.

Κι αυτό γιατί το ποιός συνταξίδεψε με ποιόν με προορισμό τη Μαδρίτη λέει πολλά στην παρούσα συγκυρία. Πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι προς Μαδρίτη, για να συμμετάσχουν στην Σύνοδο του ΕΛΚ, συνταξίδεψαν την Τρίτη Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Ντόρα Μπακογιάννη.
Η δεύτερη στηρίζει τον πρώτο στην μάχη της ηγεσίας και προφανώς είχαν να πουν πολλά για το θέμα που καίει την κυρία Μπακογιάννη: τα εσωκομματικά της ΝΔ της έκοψαν το δρόμο για την αντιπροεδρεία του ΕΛΚ.

Στην ίδια πρωινή πτήση για Μαδρίτη, την Τετάρτη, και στις οικονομικές θέσεις πέταξαν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Μάλιστα  Άδωνις και ο Απόστολος καθόντουσαν δίπλα-δίπλα, ενώ πέντε θέσεις πιο πίσω κάθονταν ο πρώην Πρωθυπουργός.
Σε πολύ καλό κλίμα, oι δύο υποψήφιοι για την Προεδρία της ΝΔ, χαιρέτησαν τον Αντώνη Σαμαρά και πλέον θα συναντηθούν όλοι μαζί ξανά στο επίσημο δείπνο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ψυχρός πόλεμος

Ο αρχηγός της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν μετά τον ψυχρό, μονόλεπτο διάλογο που είχαν πριν από περίπου 20 μέρες στη Βουλή. Πρώτη συνάντηση θα είναι και για την Ντόρα Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά, ύστερα από όσα διημείφθησαν μέσω δημοσιευμάτων για την απόσυρση της υποψηφιότητας για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές της ετήσιας συνόδου του ΕΛΚ και θα μιλήσει σήμερα στις 11:45 π.μ. για την απειλή του λαϊκισμού στη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες του εκλογικού συνεδρίου του ΕΛΚ ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΝΔ, στη δική του ομιλία θα τοποθετηθεί τόσο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, όσο και για την πορεία του ΕΛΚ. Θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του.

Την ελληνική αντιπροσωπεία, εκτός από τον πρόεδρο της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη, απαρτίζουν: ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, Κυρ. Μητσοτάκης, Απ. Τζιτζικώστας, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Γ. Κουμουτσάκος και Ν. Μηταράκης, οι ευρωβουλευτές Μ. Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Γ. Κύρτσος και Θ. Ζαγοράκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σ. Ιωαννίδης, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Γ. Σμυρλής, ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Δ. Καλογερόπουλος, ο πρώην υπουργός Ευ. Στυλιανίδης, ο πρώην ευρωβουλευτής Μ. Μαυρομάτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο πολιτικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Θ. Αμπατζόγλου, και η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Πηνελόπη Γαβρά.