24 Οκτωβρίου 2015

Κυριάκος: Η συμπεριφορά της κυβέρνησης θυμίζει άλλες εποχές

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των αδειών για τα ΜΜΕ εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Γινόμαστε μάρτυρες μιας ευρύτερης προσπάθειας άλωσης ανεξαρτήτων πυλώνων του κράτους από μια εκτελεστική εξουσία η οποία ενοχλείται από ανεξάρτητες φωνές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων.

«Η συμπεριφορά της κυβέρνησης θυμίζει άλλες εποχές», υπογράμμισε και αναρωτήθηκε « γιατί δίνει το νομοσχέδιο τόσο ισχυρές αρμοδιότητες στον Υπουργό Επικρατείας να καθορίζει τον αριθμό των αδειών όταν θα πρέπει να ορίζεται από την ίδια την αγορά. Γιατί θέτει η Κυβέρνηση τόσους αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με τους αριθμούς των απασχολούμενων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα;».

«Πώς αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση το ρόλο των ανεξάρτητων αρχών και ποιος είναι ο ρόλος της ΕΕΤΤ; Από την προηγούμενη διακυβέρνηση η Κυβέρνηση είχε ήδη ενθαρρύνει με τρόπο που υπερέβαινε την αυτόνομη και ανεξάρτητη λειτουργία της ΕΕΤΤ, μέλη της να παραιτηθούν και στη συνέχεια είχαμε και την προσπάθεια του κ. Κατρούγκαλου να βάλει ηλικιακά όρια στις ανεξάρτητες αρχές και τώρα καταλύει την ανεξαρτησία της ΕΕΤΤ. Αυτή είναι η οργάνωση του Κράτους που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ;», επισήμανε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.