29 Οκτωβρίου 2015

Τζιτζικώστας: Για το κοινοβουλευτικό έργο θα απευθυνθώ στους συνυποψηφίους μου

«Θέλω να σπάσω τις συμφωνίες που γίνονταν κάτω από το τραπέζι στη ΝΔ» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος σχολιάζοντας τον λόγο που δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το πιοα συγκεκριμένα πρόσωπα θα προτείνει για αντιπροέδρους, αποκάλυψε ωστόσο ότι θα απευθυνθεί στους συνυποψηφίους του αναφερόμενος προφανώς στο έργο της ΝΔ στη Βουλή όπου ο ίδιος δεν θα είναι 

Στο παράδοξο ότι ενώ η ΝΔ τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές, τελικά ψήφισε «όχι» σε κάποια άρθρα νομοσχεδίων που πήγαν στη Βουλή προς έγκριση, κλήθηκε να απαντήσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ υποστήριξε ότι αν δεν συμφωνούσε η παράταξη, η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός από τον πυρήνα της ΕΕ, «είναι άλλο όμως το να ψηφίζεις τα μέτρα» είπε.

Τώρα χρειαζόμαστε επενδύσεις, πρέπει να δώσουμε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και συμπλήρωσε: «Σήμερα πρέπει να τα πάρουμε όλα από την αρχή».

Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη για την περίοδο που ήταν υπουργοί στην προηγούμενη κυβέρνηση, ότι δεν έκαναν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε.

Συγκεκριμένα, στο σχόλιο του παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων του Alpha, Αντώνη Σρόιτερ, ότι οι συνυποψήφιοί του κατηγορήθηκαν ως υπέρμετρα μνημονιακοί λόγω της πολιτικής που ακολούθησαν και των μέτρων που εφάρμοσαν, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε: Το αντίθετο θα έλεγα. Δεν έγιναν μεταρρυθμίσεις.

Κληθείς να ανοίξει τα χαρτιά του και να αποκαλύψει ποιους θα προτείνει για αντιπροέδρους της ΝΔ, ο υποψήφιος πρόεδρος χωρίς να δώσει ξεκάθαρη απάντηση,  ανέφερε ότι κατά προτεραιότητα θα απευθυνθεί στους ανθρώπους που τρέχουν μαζί του στον αγώνα δρόμου της διαδοχής (σ.σ εννοώντας τον Ευάγγελο Μειμαράκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη).

Από το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθούν πολλά, τόνισε και πρόσθεσε: Θέλω να σπάσω τις συμφωνίες που γίνονταν κάτω από το τραπέζι στη ΝΔ».