13 Οκτωβρίου 2015

Γατάκι ο Νικολόπουλος ελπίζει ακόμα σε υπουργείο: Θα στηρίζω την κυβέρνηση αλλά θα την ελέγχω – Μένω αφού ελπίζω να μου δώσουν καρέκλα

«Δεν με δεσμεύουν οι αποφάσεις του Πάνου Καμμένου» είπε για ξεκάρφωμα και απείλησε τη ΝΔ πως μόνο αν αλλάξει και τον παρακαλέσει θα σκεφτεί αν θα συνεργαστεί μαζί της

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προκειμένου να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αυτόνομη πορεία που θα ακολουθήσει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα.

Ο κ. Νικολοπουλος χαιρέτησε δια χειραψίας τους περισσοτέρους και στάθηκε ιδιαίτερα σε μια κοπέλα με αναπηρικό καροτσάκι. Το ενδιαφέρον είναι έντονο καθώς έχει συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος αλλά και κάμερες.

Ένας από τους παρευρισκομένους του έδωσε στον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ένα λευκό φάκελο.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι γι” αυτό δεν έγινα υπουργός

Ο κ. Νικολόπουλος κατήγγειλε μερίδα των ΜΜΕ ότι βρίσκεται σε αποστολή εναντίον του με αφορμή κάποια σκωπτικά σχόλια σε πρωινάδικα σήμερα.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι γι αυτό δεν με έκαναν πάλι υπουργό», είπε.

«Η 5η εθνική συνδιάσκεψη του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος αποφάσισε τη διαμόρφωση ενός καινούργιου πλαισίου συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ», συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως θα «Βασισμένη σε προγραμματικές δεσμεύσεις για να βρισκόμαστε προ εκπλήξεων».

«Θα ψηφίσουμε τον νέο εκλογικό νόμο αν είναι πιο αναλογικός», είπε σε σημείο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«1.832.853 ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στη ΝΔ μετά την αποχώρηση Καραμανλή» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος και συνέχισε λέγοντας: «Οι τελευταίες εκλογές έστειλαν το πολιτικό σύστημα στην εντατική».

«Οι μικρομέγαλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να περάσουν στην μονάδα ανασύστασης» σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος και πρόσθεσε πως το κόμμα του θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν.

«Το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα είναι το τελευταίο ανάχωμα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεξιές ή αριστερές», τόνισε.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ μόνο ως Ανεξάρτητοι και ισότιμοι εταίροι και χωρίς ανταλλάγματα», είπε ακόμα.

Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος ουδέποτε ζήτησε ανταλλάγματα ενώ υπογράμμισε πως θα συνεργαστεί με το Νίκο Παππά στη μάχη κατά της διαπλοκής και των διαπλεκόμμενων των ΜΜΕ.

Παράλληλα τόνισε πως ήταν μεγάλη η συνεισφορά του κόμματος του στο «δύσκολο εγχείρημα της εισόδου των ΑΝΕΛ στη Βουλή».

«Το Μαξίμου ακούει;  Αυτό θα ρώταω καθημερινά. Θα στηρίζω την κυβέρνηση αλλά θα ελέγχω την κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος που είπε επίσης πως στόχος είναι να «γίνουμε ελκυστικοί στον λαό εκφράζοντας τις αγωνίες του».

«Βολές» στον ΣΥΡΙΖΑ

«Προσηλωμένος στον κρατισμό ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιμετωπίζει φοβικά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις», είπε ο κ. Νικολόπουλος ασκώντας κριτική στο κόμμα

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για «ιδεοληπτικές τάσεις προς τη θρησκεία και την οικογένεια».

«Η χώρα να μην αφεθεί στα χεριά των δραχμολάγνωνων ούτε σε αυτά τα χέρια αυτών που θέλουν το σχέδιο Σόιμπλε», τονίζει.

«Θα μας βρουν απέναντι όσοι θέλουν γάμους ομόφυλων ζευγαριών», είπε ο κ. Νικολόπουλος προσθέτοντας: «Μέχρι νεοτέρας παραμένω στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ χωρίς να με δεσμεύουν οι αποφάσεις του Πάνου Καμμένου».

«Κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη. Το επαναλαμβάνω να το ακούσει ο τσάρος της οικονομίας», είπε στέλνοντας μήνυμα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Δεν θα στηρίξουμε την πώληση δάνειων σε ξένα funds», συμπλήρωσε.

Μεταλλαγμένη η ΝΔ και οι προοπτικές… συνεργασίας

«Μεταλλαγμένη η σημερινή ΝΔ. Αποτελείται από πρόσωπα και δομές που έχουν κουράσει. Έχουν διαχειριστεί την εξουσία με αρνητικά αποτελέσματα για τον λαό τα τελευταία χρόνια. Έχει κάνει στροφή στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία.

«Αφού η ΝΔ επανέλθει στις ιδεολογικές ρίζες που ξεκίνησε και κάνει υπέρβαση για να μην εκφράζει ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες λογικές και πάρει διαζύγιο από τους νταβατζηδες τότε θα γίνουν αξιόπιστοι και ειλικρινείς συνομιλητές και τότε ίσως συζητήσουμε για συνεργασία», είπε.

Ο τόπος μπορεί να έχει και μέλλον αν διαλυθούν οι μηχανισμοί της σήψης

«Δεν έχουν θέση οι λεκιασμένοι υπηρέτες των νταβατζηδων και οι έκπτωτοι πρίγκιπες της οικογενειοκρατίας.  Χρειάζεται συμμαχία των άφθαρτων και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου για να ξεφύγουμε από την κρίση. Αυτός ο τόπος έχει παρελθόν έχει παρόν και μπορεί να έχει και μέλλον. Αρκεί να διαλυθούν οι μηχανισμοί της σήψης και της διαφθοράς», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ.Νικολόπουλος έβγαλε το σακάκι του και τη γραβάτα , σήκωσε τα μανίκια.

«Δεν θα βάλω τη γλώσσα μου σε γύψο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις παραδόσεις αυτού του λάου», είπε με έμφαση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
http://www.paraskhnio.gr/fotoreportaz-olo-to-paraskinio-prin-t/