18 Οκτωβρίου 2015

Η Τουρκία εκτόξευσε τον έκτο δορυφόρο της

Από το κοσμοδρόμιο Baikonur του Καζακστάν πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκτόξευση του τουρκικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου TURKSAT 4b o οποίος κατασκευάστηκε από Τούρκους και Γιαπωνέζους μηχανικούς της εταιρείας Mitsubishi Electric Corp (MELCO).
Ο παραπάνω δορυφόρος είναι ο έκτος τουρκικός δορυφόρος κατά σειρά ο οποίος τίθεται σε τροχιά γύρω από τη Γή (Αυτή τη στιγμή σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας βρίσκονται 4 δορυφόροι). Zυγίζει 4.924 kgr και τέθηκε σε γεωσύγχρονη τροχιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Επικοινωνιών, ο TURKSAT 4b είναι σχεδιασμένος να παρέχει υπηρεσίες για επόμενα 15 χρόνια και θα καλύψει τις περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής
Ασίας (συμπεριλαμβανόμενης και της Τουρκίας, της Αφρικής, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι με τη χρήση του TURKSAT 4b θα μειωθεί το κόστος των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου (Internet) και θα αυξηθεί η ταχύτητα όλου του φάσματος των επικοινωνιών.

Η Τουρκία προγραμματίζει την κατασκευή άλλων δύο δορυφόρων, των Türksat 5A και Τürksat 6A, που θα τεθούν σε τροχιά το 2016 και 2019 αντίστοιχα.


http://www.onalert.gr/stories/i-tourkia-ektoxeyse-ton-ekto-doryforo-tis/45588