10 Οκτωβρίου 2015

Τζιτζικώστας: «Ανοιχτή και συμμετοχική ΝΔ» – Ομιλία στη Βέροια (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα του ξενοδοχείου «Αιγές» στην συγκέντρωση του Απόστολου Τζιτζικώστα, στα πλαίσια της καμπάνιας για την εκλογή του στην αρχηγία του κόμματος της Ν.Δ.

Ο κ. Τζιτζικώστας, στην ομιλία του, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι λέει «παραμύθια», περιέγραψε το όραμά του για τη ΝΔ, κάνοντας λόγο για «ανάδειξη του 50% των υποψηφίων βουλευτών από τοπικές ψηφοφορίες» και μίλησε για τη μάχη της επόμενης ημέρας.

Ειδικότερα, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είπε πως «δώσαμε και δίνουμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα», ενώ τόνισε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης «δεν διατυπώθηκε κανένα σχέδιο, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αν δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, ας αντιγράψουν ένα έτοιμο και πετυχημένο μοντέλο, αυτό που εφαρμόσαμε εδώ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».


Επιπλέον έκανε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις προεκλογικές του υποσχέσεις λέγοντας πως «Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Και πρώτα από όλα, υποσχέθηκε λιγότερους φόρους. Λιγότερους φόρους για τη μικρομεσαία επιχείρηση, τον επαγγελματία, τον αγρότη, το μισθωτό. Αντί για αυτό, οι πολίτες και η χώρα πνίγηκαν στους φόρους. Στους νέους, τους υψηλότερους, τους άδικους φόρους. Δεν τον ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα, αν μπορεί, αν αντέχει ο κόσμος να πληρώσει».

Σε ότι αφορά το όραμα για το κόμμα είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία που δεν βάζει ταμπέλα στον εαυτό της, ούτε στον κόσμο της. Ένα κόμμα που με τον τρόπο που λειτουργεί δίνει δείγμα γραφής στην κοινωνία για το πως θα κυβερνήσει. Ένα κόμμα ανοιχτό και συμμετοχικό».

Καταλήγοντας ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι οι πολιτικές χαράσσονται στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία, για την κοινωνία. «Και εμείς θα δώσουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα. Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει πολλά άξια και ικανά κοινοβουλευτικά στελέχη, που θα ανταποκριθούν με πλήρη επάρκεια και επιτυχία» υπογράμμισε.