07 Οκτωβρίου 2015

ΣΩΣΤΟΣ! ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΛΕΝΕ; Επίθεση Μητσοτάκη σε Νικολόπουλο: Δεν τον θέλω πίσω στη Νέα Δημοκρατία

Όπως πάντα ο Κυριάκος τοποθετείται σαφώς για ένα θέμα που απασχολεί όσους ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές ΝΔ και ανησυχούν ακούγοντας τον Μεϊμαράκη να θέλει να φέρει πίσω όσους έφυγαν... προφανώς και ο Βαγγέλης αναφέρεται σε ψηφοφόρους οι οποίοι είναι ευπρόσδεκτοι... αλλά για να μην λέει ο καθένας μας ότι θέλει: καλό θα είναι να τοποθετηθούν όλοι (ο Τζιτζικώστας πχ. πρέπει να τοποθετηθεί στη δήλωση Νικολόπουλου ότι θα επιστρέψει αν βγει Πρόεδρος) για το τι θα κάνουν με τα διάφορα νούμερα που μας άδειασαν τη γωνιά

Ευθεία επίθεση κατά του Νίκου Νικολόπουλου εξαπέλυσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής. Τόνισε πως δεν έχει θέση στη Νέα Δημοκρατία και στη συνέχεια τον κατέταξε στο φάσμα της ακροδεξιάς.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ ανέφερε: «Ο κ. Νικολόπουλος είναι o τελευταίος άνθρωπος που θέλω πίσω στη Νέα Δημοκρατία». Στη συνέχεια διευκρίνισε ποιο θα είναι το ιδεολογικό στίγμα που θέλει να προσδώσει στη ΝΔ σε περίπτωση εκλογής του: «Οι πραγματικοί ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία. Γι” αυτούς υπάρχουν η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ».

Είμαι υπερ του συμφώνου συμβίωσης

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σίγουρος πως είναι ο κατάλληλος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει μαζικά στις κάλπες.

“Η ΝΔ πρέπει υποδεχθεί με τν ίδια άνεση τον μετριοπαθή κεντρώο & τον παραδοσιακό δεξιό για να ξαναγίνει μεγάλη παράταξη&να κερδίσει το ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως “οι πραγματικοί ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη ΝΔ”.

«Εγώ μπορώ να μεγαλώσω την ΝΔ, να ξαναφέρω αυτούς που έφυγαν, χωρίς να χάσω και τον παραδοσιακό της ψηφοφόρο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα της ΝΔ πρέπει να λυθεί τώρα: «Δεν έχουμε περιθώρια για μεταβατικές λύσεις, ο κος Τσίπρας δεν θα αντέξει στην εξουσία. Η ΝΔ πρέπει να κάνει πολύ σκληρή αντιπολίτευση και υποσχέθηκε ότι εγώ ο ίδιος θα κάνω τη ζωή του κυρίου Τσίπρα δύσκολη. Ο κύριος Τσίπρας προσπαθεί να πατάει σε δύο βάρκες».

Για το θέμα της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ δήλωσε: «Αν στο ΠΑΣΟΚ ψηφίσαν 70.000 άνθρωποι σε μας πρέπει να έρθουν 400.000 αλλιώς θα αφήσουν το κόμμα σε μηχανισμούς είπε στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τους πολίτες να μετάσχουν στην ψηφοφορία εκλογής αρχηγού.

Ξεκαθάρισε ακόμα πως οι ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη ΝΔ τονίζοντας πως “γι` αυτούς υπάρχουν η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ”.

Παράλληλα σημείωσε πως “είμαι υπέρμαχος του συμφώνου συμβίωσης και η Νέα Δημοκρατία εφόσον εκλεγώ Πρόεδρος θα ταχθεί υπέρ”.

Σε σχέση με τον λαϊκισμό ο κος Μητσοτάκης λέει: «Η μήτρα του λαϊκισμού όπως διαμορφώθηκε το 80 από το τότε ΠΑΣΟΚ επηρέασε εν μέρει και τη ΝΔ κι εμείς πρέπει να πάρουμε διαζύγιο από αυτό το λαϊκισμό και συνέχισε καταδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη δεν είναι να δίνεις μια κάρτα σίτισης αλλά να δίνεις δουλειά και ίσες ευκαιρίες. Χωρίς ανάπτυξη αλληλεγγύη δεν μπορεί υπάρξει».