26 Οκτωβρίου 2015

Αυστηρό μήνυμα Ντομπρόβσκις: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Κάντε τις μεταρρυθμίσεις τώρα

Για την ανάγκη έντιμου συμβιβασμού στο θέμα των «κόκκινων» δανείων και των αλλαγών στο νόμο Κατσέλη αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως στο τραπέζι μπήκε και το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά και το συνταξιοδοτικό με τον υπουργό Οικονομικών να σημειώνει πως «σε λίγο καιρό να έχουμε προτάσεις που να διασφαλίζουν τη βραχυπρόθεσμη υποχρέωση ώστε να υπάρξουν εξοικονομήσεις αλλά και να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει το σύστημα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Ντομπρόβσκις: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έστειλε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την εφαρμογή του φιλόδοξου προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

«Πρέπει να αναλάβουμε δράση αμέσως για να ευνοηθεί η ανάπτυξη στη χώρα» είπε ο κ. Ντομπρόβσκις. «Όλοι συμφωνούμε στη λήψη αναγκαίων μέτρων για να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης» πρόσθεσε ο  αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΕΕ να προκαταβάλει χρήματα για την περίοδο 2014-2020 αλλά και την αποδέσμευση χρημάτων της περιόδου 2007-2013 προκειμένου να κλείσουν εκκρεμότητες σε έργα προσθέτοντας ότι «είναι θέμα των ελληνικών αρχών ώστε να μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα χρήματα αυτά».

«Συζητήσαμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο θα πρέπει να γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλη προσπάθεια. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Χρειάζεται να αναλάβουμε δράση αμέσως ώστε επιτέλους να εκσυγχρονιστεί το ελληνικό κράτος και η οικονομία», πρόσθεσε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του

Τη Δευτέρα:

Το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 14.00, Μέγαρο Μαξίμου).

Στη συνέχεια συνάντηση του Αντιπροέδρου της ΕΕ με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο (ώρα 15.30, στο Υπουργείο). Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Την Τρίτη 27/10, θα συναντηθεί:

Με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα (ώρα 09.30).

-Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, θα επισκεφθεί τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, έργο που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (ώρα 10.45, Τεχνόπολης, Γκάζι).

Το πρόγραμμα του κ. Ντομπρόβσκις στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.