14 Οκτωβρίου 2015

Δεν θα γίνει το debate στη ΝΔ

Εχουν σπάσει τα τηλέφωνα στα γραφεία της ΝΔ αλλά και των βουλευτών και στελεχών του κόμματος από μέλη και ψηφοφόρους της συντηρητικής παράταξης που διαμαρτύρονται για την εικόνα που δίνεται προς τα έξω με αφορμή την εκλογή νέου αρχηγού.

Ως «απαράδεκτη, υποτιμητική και εξοργιστική» κρίνουν την εικόνα της ΝΔ πολλά μέλη και ψηφοφόροι μετά τα αλλεπάλληλα επεισόδια αλληλοσπαραγμού μεταξύ των υποψηφίων για την αρχηγία. Οι καυγάδες και τα πρόσφατα «γαλλικά» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιδείνωσαν το κλίμα στο εσωτερικό του ΝΔ και τώρα γίνονται προσπάθειες για να δοθεί ένα τέλος.

Οχι στο debate

Αποτελεί αμετάκλητη απόφαση του κ. Μεϊμαράκη, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, να μη πραγματοποιηθεί το debate υποψηφίων. Ο πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος  εκτιμά ότι αν η διαφωνία και αντιπαράθεση μεταξύ των δελφίνων για την ηγεσία μεταφερθεί και στον δημόσιο λόγο, αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη συνοχή και την ενότητα της ΝΔ και θα προσδώσει στη διαδικασία διαδοχής έναν ευτελιστικό χαρακτήρα.

Σήριαλ με την επιλογή εταιρείας

Την ίδια ώρα σκληρό παρασκήνιο κρύβεται κάτω από τα «γαλλικά» του κ. Μεϊμαράκη κατά την χθεσινή συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, εναντίον του Ανδρέα Παπαμιμίκου, προέδρου της επιτροπής και του Κώστα Τσιμάρα, γενικού διευθυντή της ΝΔ.
Συνεργάτες του προέδρου του κόμματος επιμένουν ότι ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ είχε προαποφασίσει την επιλογή της εταιρείας που θα διενεργήσει τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού και ότι είχε επιλέξει κάποιο συγγενικό του πρόσωπο. Αφήνουν μάλιστα αιχμές εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ ότι είχε στόχο να ελέγξει και τα τελικά αποτελέσματα, μέσω της φιλικής του εταιρείας.
Οπως αναφέρουν πηγές από τη λεωφόρο Συγγρού, επιβάλλεται η επιλογή της εταιρείας να γίνει με δημόσιο διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση σε κάποια εταιρεία, επειδή πρόκειται για δημόσιο χρήμα το οποίο δίδεται στα κόμματα με κρατική χρηματοδότηση.
Τελικά, αργά χθες το βράδυ αναρτήθηκε στο σάιτ της ΝΔ ο διαγωνισμός για την ανεύρεση εταιρείας και η επιλογή της θα γίνει τις προσεχείς ημέρες. Επιβάλλεται, επίσης, να γνωμοδοτήσει ο νομικός σύμβουλος του κόμματος.
Προϋπόθεση για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προχωρήσει η διαδικασία για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών είναι να γνωμοδοτήσει θετικά ο νομικός σύμβουλος του κόμματος.
«Αν ο νομικός σύμβουλος πει ότι το θέμα είναι εντάξει νομικά με τη νομοθεσία που ισχύει, τότε το θέμα είναι λήξαν και προχωρά η διαδικασία. Αλλά τον ψάχνουμε και σήμερα από το πρωί», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μιλώντας, πριν από λίγο, με δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.