18 Οκτωβρίου 2015

Eπίθεση Τζιτζικώστα σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ήταν ποτέ στόχος τους η προστασία των αδύναμων

Πυρά κατά του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την Κοζάνη, όπου μίλησε στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

Ασκώντας αυστηρή κριτική για το πολυνομοσχέδιο- αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι επικυρώθηκε το πρώτο μέρος του λογαριασμού που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες- ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι το 90% των μέτρων είναι χαράτσια και φόροι, και μόλις το 10% αφορά σε αλλαγές και τομές που έχει ανάγκη η χώρα. «Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ποτέ στόχοι για τον κύριο Τσίπρα και την κυβέρνησή του η προστασία των αδύναμων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων», είπε και πρόσθεσε: «Αυτά ήταν τα μέσα που χρησιμοποίησε για να φτιάξει το παλιό κομματικό κράτος που ονειρεύεται. Το κράτος των φίλων, των συντεχνιών, των κομματαρχών του. Δεν ενδιαφέρεται αν αντέχει ο κόσμος να πληρώσει τους νέους, υψηλότερους, άδικους φόρους».

Επιπλέον, ο κ. Τζιτζικώστας επιτέθηκε και τον Νίκο Κοτζιά, σχετικά με την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών για το όνομα της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι τα εθνικά θέματα απαιτούν σοβαρότητα. «Μην τολμήσουν να παίξουν με τη Μακεδονία. Ότι έχουν στο μυαλό τους να το ξεχάσουν. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα κρυφό σχέδιο να περάσει», υπογράμμισε.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ έκανε λόγο ακόμη για οριζόντιες μειώσεις έως και 140 ευρώ που επιβλήθηκαν προ μηνός στους συνταξιούχους, τονίζοντας ότι ακόμα και η πιο χαμηλή αγροτική σύνταξη μειώθηκε κατά 10 ευρώ. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επιβολή του φορολογικού συντελεστή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ, αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο κατατέθηκε, υπογράμμισε ότι αυτό προβλέπει «αύξηση των ανέργων κατά 100 χιλιάδες το 2015 και 50 χιλιάδες το 2016».

Ακόμη, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε την ανάγκη για επενδύσεις και όχι για φόρους, όπως και για ένα κράτος που δεν εκδικείται όσους τολμάνε, επιχειρούν και καινοτομούν. «Για να πείσουμε πρέπει να αλλάξουμε», σημείωσε σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά, τονίζοντας ότι η ΝΔ πρέπει να δίνει δείγμα γραφής στην κοινωνία ότι θα κυβερνήσει με αξιοκρατία, διαφάνεια και καθαρούς στόχους.