23 Οκτωβρίου 2015

EasyJet: Θέλει περισσότερο Ελλάδα αλλά...

Το βάρος της στην ελληνική αγορά θέλει να ρίξει η EasyJet αυξάνοντας τις πτήσεις της σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας όμως το πρόβλημα της είναι οι κλειστές πόρτες στην κυριολεξία
Σημαντική αύξηση στους τουριστικούς προσδιορισμούς της Ελλάδας επιδιώκει η EasyJet καθώς θέλει να αντικαταστήσει προορισμούς από χώρες που έχει μειωθεί η κίνηση της λόγω τρομοκρατικών χτυπημάτων με πιο ασφαλείς προορισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αερομεταφορέας διακόπτει τις πτήσεις από και προς το Μοναστήριο της Τυνησίας, το μοναδικού προορισμού που είχε στην χώρα μετά από την επίθεση με 37 νεκρούς σε resort στην πόλη Σους και την παλαιότερη επίθεση στο μουσείο Bardo National.

Στα πλαίσια αυτά έχει ξεκινήσει συζητήσεις με παράγοντες του ελληνικού τουρισμού με στόχο να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στην χώρα μας. Πως; Με το να μην κλείνουν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια τον Σεπτέμβριο αλλά να ξεκινούν τον Μάρτιο - αντί για Μάιο τώρα - και να ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με την υπεύθυνο για την περιοχή μας Σόφι Ντέκερς η πρώτη απόπειρα θα γίνει με την επέκταση έως τον Οκτώβριο από το 2016.

Σύμφωνα με την κα. Ντέκερς "Δεν μπορεί να φέρνουμε ανθρώπους στην Ελλάδα εάν δεν υπάρχουν ξενοδοχεία και εστιατόρια ανοιχτά, και αυτοί δεν ανοίγουν τα ξενοδοχεία τους και τα εστιατόρια τους αν δεν τους φέρνουμε εμείς τουρίστες. Είναι σαν γνωστό γρίφο με την κότα και το αυγό". Κάπως έτσι πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν το πρώτο βήμα από την στιγμή που δεν το κάναμε εμείς. Συνεχίζοντας η κα. Ντέκερς ανέφερε ότι εάν υπάρξει επέκταση των πτήσεων σε περισσότερους μήνες μπορεί να ανοίξει και η αγορά δεύτερης κατοικίας αρκετών Ευρωπαίων που θα ήθελαν να έχουν ένα σπίτι διακοπών στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από Bloomberg Business
Κωστής Χριστοδούλου
news247.gr