11 Οκτωβρίου 2015

Ο Σάντος ευχαριστεί στα ελληνικά και μιλάει για το Euro

Στιγμές... Φερντάντο Σάντος αναπολούν όλοι στην Ελλάδα, όχι μόνο επειδή η Εθνική κατρακύλησε μόλις έφυγε από τα χέρια του. Το ήθος του Πορτογάλου κόουτς είναι τέτοιο που "τροφοδοτεί" διαρκώς την αγάπη που του έχουν οι Ελληνες. Αλλωστε κι ο ίδιος αγαπάει την Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα λέει ότι με την ομάδα του, την Εθνική Πορτογαλίας μπορεί να κατακτήσει και το Euro 2016.
Xθες, Σάββατο (10/10) ο κ. Σάντος είχε γενέθλια και έκλεισε τα 61... Φυσικά, δέχθηκε πολλές ευχές και από Ελληνες, μέσω Facebook.

Στο προφίλ του προς το παρόν δεν έχει ασχοληθεί να βάλει φωτογραφία... Ομως, διαχωρίζει τις προτεραιόητές του στα social media και προφανώς σε αυτές δεν εντάσσεται η φωτογραφία του. Μία από τις προτεραιότητες ήταν να ευχαριστήσει για τις ευχές που δέχθηκε όχι μόνο στα πορτογαλικά, αλλά και στα ελληνικά. Τη δική του γλώσσα και την ελληνική επέλεξε για το ευχαριστώ...

Λογικό, αφού απαντούσε και σε Ελληνες. Μα τους τίμησε στη γλώσσα μας κι όχι -για παράδειγμα- στα αγγλικά.






O κόουτς της Πορτογαλίας πήρε πρόωρο δώρο γενεθλίων με την πρόκριση της ομάδας του στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, την Πέμπτη, ενώ στη συνέντευξη Τύπου για το σημερινό αγώνα με τη Σερβία είπε ότι οι παίκτες του μπορούν να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης: «Μερικοί λένε πως είμαι τρελός επειδή λέω πως δεν είμαστε φαβορί και ταυτόχρονα ισχυρίζομαι πως έχουμε την ποιότητα για να επικρατήσουμε», τόνισε αρχικά ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και συνέχισε:

«Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι. Η Πορτογαλία έχει ως στόχο να πάει στη Γαλλία, να πάρει νίκες και να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Όταν ήρθα εδώ τα πάντα ήταν δύσκολα, ήταν δύσκολο να πάρουμε την τρίτη θέση. Τώρα όλα είναι καλά.

Η ομάδα είναι ικανή αλλά υπάρχουν πράγματα που χρειάζονται βελτίωση. Εάν διατηρήσουμε αυτά που κάνουμε και βελτιώσουμε κάποιες παραμέτρους, θα είμαστε μία από τις διεκδικήτριες του τροπαίου και ας μην είμαστε φαβορί.

Πιστεύω πως είναι εφικτός ο στόχος του τροπαίου. Όταν έφτασα έγραψα στον πίνακα για να διαβάσουν οι παίκτες: πρώτος στόχος να πάμε στη Γαλλία ως πρώτοι του ομίλου, δεύτερος στόχος να είμαστε στη Γαλλία και να παλέψουμε για νίκες εκεί».