14 Οκτωβρίου 2015

Mετά την ομολογία Φλαμπουράρη, ψάχνουν τον «εκατομμυριούχο» υπουργό

[Φυσικά τα περισσότερα λαμόγια δημοσιοκάφροι μεταφέρουν την ταρζανιά Φλαμπουράρη ότι στο πόθεν έσχες δήλωσε τα εισοδήματα και την περιουσία του μέχρι 31.12.2014 και τις μετοχές που μεταβίβασε τον Ιανουάριο όταν έγινε υπουργός θα τις δηλώσει του χρόνου στο επόμενο πόθεν έσχες... ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ όμως ότι το θέμα είναι πως το πόθεν έσχες δεν είναι φορολογική δήλωση για οικονομικό έτος αλλά αφορά την περιουσία τη στιγμή που πρέπει να κατατεθεί και ο Φλαμπουράρης τον Απρίλιο που το κατέθεσε έγραψε ότι έχει τις μετοχές... γιαυτό εξάλλου και είναι "προβληματικό" αφού εμφανίζεται σαν υπουργός που έχει κατασκευαστική εταιρία κάτι που απαγορεύεται... βέβαια τα λαμόγια θα πούνε "α συγγνώμη δεν κατάλαβε ο λογιστής μου... νόμιζε... δεν ήξερε..." και θα καθαρίσουν για άλλη μιά φορά]

Η παραδοχή Φλαμπουράρη ότι είναι μέτοχος εταιρείας θέτει ενώπιον των ευθυνών του και τον «ξεχασιάρη» υπουργό, που παρέλειψε επί τρία χρόνια να δηλώσει τραπεζική κατάθεση, ύψους ενός εκατ. ευρώ

Η ομολογία του Αλέκου Φλαμπουράρη ότι είναι ο ένας εκ των δύο υπουργών που εμπλέκονται στην υπόθεση με τα... προβληματικά πόθεν έσχες, καθώς είναι μέτοχος εταιρείας -γεγονός που είχε αποκαλύψει το «Πρώτο ΘΕΜΑ, ένα μήνα πριν τις εκλογές- θέτει ενώπιον των ευθυνών του και το δεύτερο υπουργό, που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Οπως μετέδωσε το Mega που επικοινώνησε μαζί του, ο κ. Φλαμπουράρης παραδέχθηκε ότι όταν ορκίστηκε υπουργός δεν είχε μεταβιβάσει τις μετοχές που κατείχε από την εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ. «Όταν ορκίστηκα υπουργός στις 26 Ιανουαρίου 2015 οι μετοχές μου είχαν μεταβιβαστεί. Στο πόθεν έσχες υπάρχουν τα στοιχεία του 2014. Στο πόθεν έσχες του 2015 θα δηλώσω την μεταβολή και δεν θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό.
Οσο για τον δεύτερο υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, έχει εντοπιστεί ποιος είναι αλλά δεν μπόρεσαν να επικονωνήσουν μαζί του, εξ ου και δεν απεκαλύφθη προσώρας το όνομά του.



Καθώς φαίνεται, ο κλοιός «σφίγγει» γύρω από το δεύτερο υπουργό, για τον οποίο έγινε γνωστό, ότι είχε... ξεχάσει, επί τρία χρόνια, να δηλώσει τραπεζική κατάθεση, ύψους ενός εκατ. ευρώ και το έπραξε μόλις φέτος, πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με συμπληρωματική δήλωση.

Για να έχουν αντίκρισμα οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για διαφάνεια και πόλεμο στη διαφθορά, θα πρέπει φυσικά να τηρούνται κατά γράμμα και από τους υπουργούς του. Ήδη, η κοινωνία ζητά απαντήσις και «καλεί», ουσιαστικά, το δεύτερο εμπλεκόμενο υπουργό να βγει μπροστά και να δώσει εξηγήσεις για όσα φέρεται να του καταλογίζονται -δεν είναι άλλωστε κατηγορούμενος για κάτι, καθώς το μόνο που του ζητείται είναι να δώσει εξηγήσεις για την «παράλειψή» του να δηλώσει την τραπεζική κατάθεση του ενός εκατ. ευρώ.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν νωρίτερα είχε πιαστεί «στη φάκα» από τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς.

Πάντως, μέχρι σήμερα έλεγχος από την Επιτροπή της Βουλής για την προέλευση των χρημάτων δεν έχει γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να γνώριζε εδώ και λίγες ημέρες το ζήτημα.

Μάλιστα, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού φέρεται να είχε ζητήσει στοιχεία για τις «καυτές» υποθέσεις, προκειμένου να αποκτήσει ακριβή εικόνα για την ενδεχόμενη «έκθεση» των δύο υπουργών...