12 Οκτωβρίου 2015

Malaysia Airlines MH370: Συντρίμμια αεροσκάφους γεμάτα σκελετούς βρέθηκαν στις Φιλιππίνες

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η εξαφάνιση της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών αερογραμμών, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες πως βρέθηκαν συντρίμμια αεροσκάφους γεμάτα σκελετούς σε νησί στις Φιλιππίνες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν αναφορές πως μέσα στην πυκνή ζούγκλα του απομακρυσμένου νησιού Sugbai εντοπίστηκε το κουφάρι ενός αεροσκάφους.
Συγκεκριμένα ο διοικητής της αστυνομίας Jalaludin Abdul Rahman, υποστηρίζει πως μία γυναίκα ανέφερε πως ενώ βρισκόταν στο σημείο μαζί με άλλα άτομα κυνηγώντας πουλιά εντόπισαν τα συντρίμμια. Μάλιστα ισχυρίζεται πως σκαρφάλωσε στην άτρακτο του αεροσκάφους και ήρθε αντιμέτωπη με ένα μακάβριο θέαμα αφού στα συντρίμμια υπήρχαν σκελετοί. Και η μαρτυρία της δεν περιορίστηκε εκεί, αφού ανέφερε ακόμα πως βρήκε και μία σημαία της Μαλαισίας μήκους 70 και πλάτους 35.
Αν και από την αστυνομία παραμένουν συγκρατημένοι και δεν κάνουν εκτιμήσεις αν δεν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, υποστηρίζουν πως ενδεχομένως να πρόκειται για το αεροσκάφος που αγνοείται από τον Μάρτιο του 2014 και μαζί του οι 239 επιβαίνοντες.

Υπενθυμίζεται πως συντρίμμια από το μοιραίο αεροσκάφος είχαν βρεθεί και στο νησί Reunion στα δυτικά του Ινδικού Ωκεανού.

Πως θα μπορούσε να βρεθεί εκεί η πτήση MH370
Μπορεί ακόμα να μην έχει επιβεβαιωθεί αν τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο νησί Sugbai είναι του μοιραίο Boeing, ωστόσο οι ειδικοί εξετάζουν τα πιθανά σενάρια για το πως μπορεί να έφτασε εκεί η πτήση MH370.
Συγκεκριμένα αναφέρουν για να συνετρίβη στις Φιλιππίνες το αεροσκάφος θα έπρεπε κατευθύνθηκε βορειανατολικά αμέσως μετά την απογείωση με κατεύθυνση τα ανατολικά των νησιών στις Φιλιππίνες. Αυτό το σενάριο θα μπορούσε να ισχύει στην περίπτωση που υπήρξε πρόβλημα μέσα στο αεροσκάφος όπως μία πυρκαγιά, μία έκρηξη, ακόμα και μία αεροπειρατεία. Μάλιστα αν είχε προηγηθεί κάποια έκρηξη, αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει και το πως βρέθηκε στη θάλασσα και κατέληξε στο νησί Reunion τμήμα του φτερού του μοιραίου αεροσκάφους.