30 Οκτωβρίου 2015

Χαμός στο MEGA χωρίς ζωντανό πρόγραμμα σήμερα – Όλο το παρασκήνιο

Το ζωντανό πρόγραμμα του καναλιού για σήμερα Παρασκευή ακυρώνει η 24ωρη απεργία των τεχνικών του Mega, καθώς επικρατεί αναβρασμός μεταξύ των δημοσιογράφων στον τομέα της ενημέρωσης.

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, πέντε πολύ σημαντικά ονόματα του μεγάλο καναλιού αρνήθηκαν να αποδεχθούν τις νέες μειώσεις στους μισθούς τους, με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το Mega. Ορισμένοι μάλιστα μάζεψαν και τα προσωπικά τους αντικείμενα από το κανάλι.

Ο λόγος για τους Γιώργο Σαραντάκο – πρόσωπο του Mega από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, Στρατή Αγγελή – επικεφαλής του τμήματος διεθνών ειδήσεων, Κωνσταντίνα Καζαντζή – ρεπόρτερ του πειραϊκού και ναυτιλιακού ρεπορτάζ, Στέλιος Παπαπέτρου – ασφαλιστικό και εργατικό ρεπορτάζ, Σωτήρης Τζιομπανούδης – από τους πιο έμπειρους αρχισυντάκτες.

Όμως σύμφωνα με δημοσίευμα του aixmi.gr, τα ονόματα αυτά προς έκπληξή τους, ενημερώθηκαν ότι μπορούν να παραμείνουν στον σταθμό, χωρίς να μειωθούν οι αποδοχές τους. Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαιωθεί, τότε η συντριπτική πλειοψηφία θα αμείβεται στο εξής με τους νέους μειωμένους μισθούς, ενώ όσοι είπαν «όχι» θα διατηρήσουν τις αποδοχές τους.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι ο νέος μάνατζερ του σταθμού κ. Πεφάνης, όταν είχε μιλήσει στο προσωπικό για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και την ανάγκη νέων περικοπών, είχε τονίσει πως δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς, ακόμα και αν δεν αποδεχθεί μείωση μισθού.