15 Οκτωβρίου 2015

Μελισσανίδης σε ΣΥΡΙΖΑίο Βασιλόπουλο: Στη Renault να κάνεις το δημαρχείο σου!

Η κατάληξη της συνάντησης στο ΥΠΑΠΕΝ ανάμεσα στους εκπροσώπους της ΑΕΚ, τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Αρη Βασιλόπουλο και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη μπορεί να ήταν συναινετική όσον αφορά την ανέγερση του γηπέδου, όμως η εξέλιξή της ήταν θυελλώδης.

Οταν ο δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος πήρε το λόγο, παρουσίασε δύο διαφορετικές προτάσεις στον υπουργό για την ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς». Τόνισε ότι το γήπεδο θα μπορούσε να χτιστεί είτε στην περιοχή όπου βρίσκεται στο ύψος της Renault είτε πιο πάνω, σε χώρο όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος κάποια σχολεία.

Εκείνη τη στιγμή, εκνευρισμένος ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον διέκοψε και του απάντησε «στη Renault να κάνεις εσύ το δημαρχείο σου!», ενώ ακολούθησαν διάλογοι σε υψηλούς τόνους.

Συζήτηση με ένταση στο ΥΠΑΠΕΝ για το γήπεδο της ΑΕΚ - Αισιοδοξία Σκουρλέτη ότι θα βρεθεί λύση

Στο ΥΠΑΠΕΝ πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, την ΑΕΚ παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, παρουσία του δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου. «Δεν ήταν εύκολη κουβέντα» ήταν τα πρώτα λόγια του υπουργού ΥΠΑΠΕΝ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μετά το τέλος της συνάντησης με την ΑΕΚ και τον Δήμο τόνισε ότι υπήρξε ένταση μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών κι εξέφρασε την πίστη του ότι τελικά θα βρεθεί η ισορροπία που απαιτείται για την λύση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού ΥΠΑΠΕΝ:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση αλλά το γεγονός ότι βρέθηκαν και οι δύο πλευρές μαζί με το υπουργείο στο ίδιο τραπέζι νομίζω οτι βαζουν τα πράγματα σε ένα δρόμο. Συμφωνησαμε να φτιαχτεί μια κοινή ομάδα εργασίας από την ΑΕΚ, τον Δήμο και το Υπουργείο να καλέσουμε και την Περιφέρει για να δουν σε αυτό το διάστημα της διαβούλευσης ζητηματα που σχετιζονται με την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές είναι πιο ώριμες και προσπαθουμε να βρουμε μια λύση που τελικά να είναι μια ισορροπία στις ανάγκες της ΑΕΚ στον κόσμο της στην ιστοριτκότητα της στις ανάγκες της πόλης τους νόμους. Νομίζω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΕΚ Βαγγέλης Ασλανίδης έδωσε μέσω των δηλώσεών του το κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

«Εγινε μια συζήτηση. Θα το πιάσω από το τέλος, που κατέληξε σε συναινετικό κλίμα και σε ένα κλίμα διαφαινόμενης σύγκλισης. Στην αρχή υπήρχε ένταση, διότι μας προτάθηκε η αλλαγή θέσης του γηπέδου. Δηλαδή, να γίνει είτε σε κάποια σχολεία πιο πάνω, είτε στη Ρενό. Τότε ο κ. Μελισσανίδης απάντησε: «Αν ο δήμαρχος θέλει να φτιαχτεί γήπεδο στη Ρενό, ας επιχειρήσει να φτιάξει το δημαρχείο στη Ρενό». Εγινε μια συζήτηση και πάλι σε δεδομένα που είχαμε συζητήσει πολλές φορές σε συναντήσεις κατά το παρελθόν και προκειμένου να μη γίνεται αυτό και να μη συζητάμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα εργασίας και από τις δύο πλευρές, με την εποπτεία του Υπουργείου, προκειμένου να καταλήξουμε σε αυτό που όλοι θέλουμε. Δηλαδή, να φτιαχτεί ένα γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον δικό μας χώρο που να καλύπτει και τους περιβαλλοντικούς όρους, τους νόμους και τα πάντα», είπε ο Ασλανίδης περιγράφοντας όσα συνέβησαν κατά τη συνάντηση.

Τελευταίος στο κτίριο του Υπουργείου έφτασε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος μπαίνοντας στην αίθουσα χαιρέτισε όλους τους παρευρισκομένους έναν-έναν. Νωρίτερα σε αυτήν είχε μπει η ομάδα της ΑΕΚ, η οποία αποτελούνταν από τον αντιπρόεδρο της «Δικέφαλος 1924» Δημήτρη Μελισσανίδη, τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Ασλανίδη, τον εκτελεστικό διευθυντή Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Αλέξη Αλεξίου και τον πρότζεκτ μάνατζερ του γηπέδου Δημήτρη Ανδριόπουλο.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί ότι για περίπου πέντε λεπτά και μέχρι να μπει στην αίθουσα ο κ.Σκουρλέτης, η πλευρά του δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου με αυτήν της ΑΕΚ δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα, επιβεβαιώνοντας το κακό κλίμα που υπάρχει, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός πως ο δήμαρχος δεν χαιρέτισε κανέναν κατά την είσοδό του.