12 Οκτωβρίου 2015

Sony σε Daniel Craig: «Βούλωσέ το» και πάψε να κακολογείς τον James Bond

«Θα προτιμούσα να σπάσω αυτό το ποτήρι και να κόψω τις φλέβες μου», είπε με χιουμοριστική διάθεση ο 47χρονος ηθοποιός για το ενδεχόμενο να πρωταγωνιστήσει σε μία πέμπτη ταινία «James Bond»

Έντονη οργή φαίνεται πως προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του δημοφιλούς ηθοποιού Daniel Craig σε διοικητικά στελέχη της Sony που, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας New York Post, είπαν στον Βρετανό σταρ να «το βουλώσει» και να πάψει να κακολογεί δημόσια τις ταινίες του James Bond στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Craig σε συνέντευξή του στο London's Time Out, ούτε τα χρήματα και η επιτυχία, αλλά ούτε και τα κινηματογραφικά φιλιά με τις πιο ωραίες γυναίκες του Χόλιγουντ, που κάθε φορά υποδύονται τα κορίτσια του James Bond, θα μπορούσαν να τον πείσουν να ενσαρκώσει ξανά τον κινηματογραφικό  πράκτορα 007.

«Θα προτιμούσα να σπάσω αυτό το ποτήρι και να κόψω τις φλέβες μου», είπε με χιουμοριστική διάθεση ο 47χρονος ηθοποιός για το ενδεχόμενο να πρωταγωνιστήσει σε μία πέμπτη ταινία «James Bond». «Τελειώσαμε με αυτό! Το μόνο που θέλω είναι να προχωρήσω!», πρόσθεσε ο Βρετανός ο οποίος, σύμφωνα με φήμες, ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα κατά τα γυρίσματα του «Spectre», της τελευταίας ταινίας του Bond, εξαιτίας ενός τραυματισμού.

Ακριβώς αυτές οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα στη Sony, την εταιρεία παραγωγής των δημοφιλών ταινιών, που δεν βλέπει με καλό μάτι την «κακή δημοσιότητα» από τα απαξιωτικά σχόλια του πρωταγωνιστή της. Πόσο μάλλον όταν, μόνο για την ταινία «Skyfall», ο Craig πήρε 10,7 εκατομμύρια δολάρια και κατάφερε να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος κινηματογραφικός πράκτορας όλων των εποχών.

Οι δηλώσεις του Craig προκάλεσαν όμως και την οργισμένη αντίδραση πολλών συναδέλφων του, οι οποίοι τον θεώρησαν «αχάριστο» αφού εκατοντάδες ηθοποιοί θα «σκότωναν» για την ευκαιρία να υποδυθούν έναν τόσο διάσημο ρόλο.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση της ηθοποιού Ellen Pompeo που έγραψε στο Twitter «Αυτός ο τύπος έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα». Επίσης, ένας άλλος σταρ του Χόλιγουντ είπε ανώνυμα στην εφημερίδα ότι «ο Craig είναι σνομπ και πιστεύει ότι ο ρόλος του Μποντ είναι υποτιμητικός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το συμβόλαιο που υπέγραψε ο 47χρονος μετά το «Skyfall», τον δεσμεύει για δύο ακόμα ταινίες για τις οποίες αναμένεται να κερδίσει 31 εκατ. δολάρια. Η πρώτη είναι το «Spectre», που θα βγει στους κινηματογράφους το φθινόπωρο ενώ η τύχη της δεύτερης παραμένει άγνωστη. «Ναι είναι αλήθεια, είμαι δεσμευμένος για ακόμα μία ταινία, αλλά δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις», είπε ο Craig.