10 Οκτωβρίου 2015

Tο “διαστημικό” super yacht (αμύθητης αξίας) Ρώσου μεγιστάνα που έδεσε στην Πύλο! (photos)

Ενα πλωτό παλάτι, μήκους περίπου 120 μέτρων, «έδεσε» ανοιχτά της Πύλου, αφήνοντας τους πάντες άφωνους με το εκπληκτικό του design.
Το γιοτ με το πρωτοποριακό του σούπερ δυναμικό σχήμα, αξίας σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, ανήκει στον Ρώσο μεγιστάνα Αντρέι Μελνιτσένκο και φέρει την ονομασία «Α», από το αρχικό γράμμα του ονόματος της συζύγου του 43χρονου κροίσου Αλεξάνδρα, που είναι πρώην μοντέλο.

Το ζεύγος επισκέπτεται κάθε χρόνο την Ελλάδα, συχνά με VIP φιλοξενούμενους: το σκάφος διαθέτει επτά πλήρως εξοπλισμένες καμπίνες για 14 άτομα!

Τα δωμάτια έχουν αλεξίσφαιρα παράθυρα που αντέχουν μέχρι και σε… βόμβα, ενώ οι εσωτερικές πόρτες από καμπίνα σε καμπίνα ανοίγουν μόνο με αισθητήρες δαχτυλικού αποτυπώματος. Για να φουλάρει πετρέλαιο το «τέρας», φημολογείται πως απαιτούνται 400.000 ευρώ!



Η χλιδή είναι αμύθητη στην εσωτερική διακόσμηση του σκάφους που φέρει υπογραφή Philippe Starck: αρκεί να αναφερθεί πως κάθε χερούλι της πόρτας του μπάνιου κοστίζει… 40.000 δολάρια.

Το γιοτ, αξίας 450.000.000 ευρώ, που ναυπηγήθηκε το 2008, διαθέτει, μεταξύ άλλων, δύο πισίνες, γκαράζ για αυτοκίνητο, ελικοδρόμιο και εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ, ενώ φτάνει σε ταχύτητα τους 23 κόμβους.

Ο Μελνιτσένκο, που βρίσκεται στη λίστα Forbes με περιουσία 8,8 δισ. δολάρια, είναι ιδιοκτήτης και του «Λευκού μαργαριταριού», του μεγαλύτερου ιστιοφόρου στον κόσμο, αξίας 360.000.000 ευρώ!

Ο 43χρονος μεγιστάνας είναι ιδιοκτήτης της SUEK, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής άνθρακα στον κόσμο, και της EuroChem, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής λιπασμάτων.