31 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΡΠΑΖΩΝΕΙ; «Tα Νέα»: Γιατί ο Τσίπρας ψηφίζει Μεϊμαράκη

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική προσέγγιση για τον ποιον επιθυμεί για την επόμενη μέρα της ΝΔ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζουν σήμερα με πρωτοσέλιδο «ΤΑ ΝΕΑ», που έχουν τον τίτλο «ο κρυφός έρωτας του Τσίπρα για τον Μεϊμαράκη.

«Στο Μαξίμου είναι κοινό μυστικό πως ο Πρωθυπουργός θα προτιμούσε να έχει απέναντί του στα έδρανά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη",  γράφει σήμερα στο ρεπορτάζ της στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" η Βούλα Κεχαγιά με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Γιατί ο Τσίπρας ψηφίζει Μεϊμαράκη».

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ οι δύο πολιτικοί έχουν καλή χημεία και ακόμα και την προεκλογική περίοδο η αντιπαράθεσή τους «δεν υπερέβη τα εσκαμμένα». Επίσης στο ίδιο πλαίσιο επισημαίνει πως «για τον Πρωθυπουργό είναι ευκολότερο να αντιπαρατίθεται με κάποιον που μπορεί να συναντηθεί παρά με κάποιον που δε θα ακούει».

Παράλληλα, επισημαίνει με νόημα ότι είναι «προτιμότερο για το Μαξίμου να έχει απέναντί του έναν αρχηγό που ψήφισε το περασμένο καλοκαίρι το Μνημόνιο, και όχι ένα άλλο πρόσωπο που εύκολα μπορεί να απορρίψει πτυχές της Νέας Συμφωνίας με το αιτιολογικό πως δεν ήταν εκείνος υπεύθυνος για ό,τι ψηφίστε από το κόμμα του».

Τέλος καταλήγει πως «στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει ένα πολιτικό εκφραστή της Κεντροδεξιάς ή ακόμη και της λαϊκής δεξιάς που δεν επιδιώκει μετωπικές συγκρούσεις», ενώ είναι χαρακτηριστικό το σημείο του ρεπορτάζ που αναφέρει πως «όταν ο Πάνος Καμμένος κατηγορούσε  on air το Μεϊμαράκη για εμπλοκή του σε υπόθεση με τα εξοπλιστικά, ο σημερινός Πρωθυπουργός δεν αισθανόταν άβολα».