30 Νοεμβρίου 2015

ΝΔ: Μέλη και στελέχη ζητούν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου

Η πρωτοβουλία έρχεται σε απάντηση κινήσεων στο εσωτερικό του κόμματος για τη μετάθεση της εκλογής και τη διενέργεια συνεδρίου που θα άλλαξει τον τρόπο ανάδειξης της ηγεσίας

Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υπογραφών βρίσκεται σε εξέλιξη από τη βάση της ΝΔ για τη διεξαγωγή της εσωκομματικής εκλογής.

Συγκεκριμένα, στελέχη και μέλη του κόμματος απ' όλες τις πλευρές με κείμενό τους, ζητούν από τους πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και από τους υποψηφίους για την ηγεσία, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Απόστολο Τζιτζικώστα, Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, να βάλουν το ειδικό τους βάρος για να εγγυηθούν την ενότητα της παράταξης και να συμβάλλουν ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία εκλογής ηγεσίας από τους ψηφοφόρους του κόμματος στις 13 Δεκεμβρίου.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε απάντηση κινήσεων στο εσωτερικό του κόμματος για τη μετάθεση της εκλογής και τη διενέργεια συνεδρίου που θα άλλαξει τον τρόπο ανάδειξης της ηγεσίας. Συνάδει, δε, με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατατεθεί προτάσεις από εταιρίες που αναλαμβάνουν τη διαδικασία.

Ενώ την Τρίτη (1/12) συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο προσωρινός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης διαμηνύει ότι θα προχωρήσει τη διαδικασία μόνο εάν είναι βέβαιος ότι αυτή θα διεξαχθεί απρόσκοπτα, ώστε να μην δημιουργηθεί αμφισβήτηση του αποτελέσματος που θα προκαλέσει διαλυτικές τάσεις στο κόμμα.

http://www.protothema.gr/politics/article/532039/meli-kai-stelehi-zitoun-ti-dienergeia-tis-eklogis-stis-13-dekemvriou-/