29 Νοεμβρίου 2015

ΝΙΚΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ! ΑΠΟΨΕ ΠΕΡΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ 3 δις ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ! Σύνοδος Κορυφής για προσφυγικό: Τι περιμένει ο Τσίπρας και τι ζητά η Άγκυρα

Την αισιοδοξία ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας για το προσφυγικό θα είναι «αμοιβαία επωφελή για όλες τις πλευρές» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξη του στις Βρυξέλλες.

« Ως Ελλάδα και ως ΕΕ, οφείλουμε να προχωρήσουμε το διάλογο με την Τουρκία ώστε ο διάλογος αυτός να αποβεί χρήσιμος τόσο για την προσπάθεια να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές όσο και για να κινηθούμε προς την ίδια κατεύθυνση. Και ελπίζω ότι το αποτέλεσμα αυτής της Συνόδου θα είναι για όλους αποδοτικό» τόνισε ο πρωθυπουργός.


Το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, προβλέπει πως η Τουρκία θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές, με αντάλλαγμα 3 δισεκατομμύρια ευρώ ως αρχική βοήθεια, προκειμένου να διαχειριστεί το θέμα των προσφύγων στο έδαφός της. Το ποσό μπορεί να προσαρμοστεί αργότερα ανάλογα με τις εξελίξεις.

«Αν δεν προστατέψουμε τα εξωτερικά μας σύνορα ο χώρος Σένγκεν θα γίνει Ιστορία» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.