03 Νοεμβρίου 2015

ΟΠΑΠ: Θα ζητήσουμε πίσω 560 εκ. συν την απώλεια εσόδων αν τα λαμόγια του Βαρουφάκη συνεχίσουν να κωλυσιεργούν …

Η μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων ΟΠΑΠ στην Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει νομική δράση κατά του Ελληνικού Δημοσίου, αυτό το μήνα, εκτός αν υπάρχουν αλλαγές στον Κανονισμό που έχει καθυστερήσει την έναρξη των VLT’s , είπε  ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας είπε.

Ο τσέχος επιχειρηματίας Jiri Smejc είπε στο Reuters ότι  πίστευε ότι η ανάγκη της ελληνικής κυβέρνησης για την τόνωση των εσόδων θα οδηγούσε σύντομα σε αλλαγές στον Κανονισμό που σήμερα κάνουν ασύμφορη τη λειτουργία των Vlt’s.
«Πιστεύουμε ότι είναι απλά θέμα χρόνου», δήλωσε ο Smejc σε συνέντευξή του στην Πράγα τη Δευτέρα. «Χρειάζονται πολύ τα έσοδα.»
«Έχουμε συζητήσει με την κυβέρνηση και έχουμε πει ότι στις επόμενες εβδομάδες, αν δεν λυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να κινηθούμε νομικά».
Ο κ. Smejc δήλωσε ο ΟΠΑΠ κατέβαλε € 560 εκατομμύρια για τη λειτουργία των τερματικών σταθμών και είχαν ήδη κατασκευαστεί οι πρώτες 50 αίθουσες τυχερών παιχνιδιών. «Εάν η εταιρεία κινηθεί νομικά θα τα ζητήσει πίσω συν την απώλεια εσόδων», είπε.
«Έχουμε σαφείς υποσχέσεις ότι θα αλλάξει (ο Κανονισμός), αλλά ακόμα τίποτα δεν έχει συμβεί», είπε. «Αυτός είναι ο λόγος που πάγωσε το έργο, διότι για εμάς δεν έχει νόημα από οικονομική  πλευρά τώρα να γίνει.»