14 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-6απλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι - Στους 153 οι νεκροί-Οι 118 στο θέατρο όπου κρατούνταν όμηροι

Πυροβολισμοί στο εμπορικό κέντρο Les Halles -Επίθεση σε εστιατόριο, σε μπαρ, σε θέατρο και στο Stade de France την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία

Σοκ, θλίψη και οργή σε όλο τον κόσμο προκάλεσαν τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 153 άτομα και δεκάδες άλλα να τραυματιστούν.
Στη γαλλική πρωτεύουσα σημειώθηκαν ;eji συντονισμένες επιθέσεις με εκρήξεις και πυροβολισμούς που συγκλόνισαν την πόλη και ο Γάλλος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Γαλλία, ιδρυτικό μέλος της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ η οποία μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών ενεργειών, ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος της τραγωδίας.

Μια από τις πρώτες επιθέσεις έγινε λίγο μετά τις 22.30 (ώρα Γαλλίας) στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι δράστες εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, ενώ έριξαν και χειροβομβίδες.

Εικόνες με τους νεκρούς έξω από το εστιατόριο


Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στο stade de France στο οποίο την ώρα εκείνη διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία. Τον αγώνα παρακολουθούσε, μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε άμεσα.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι κοντά στο stade de France οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα, τα οποία ανήκουν πιθανότατα σε καμικάζι αυτοκτονίας, ενώ πηγές από τη Γαλλία ανέφεραν πως η μια από τις εκρήξεις που έγινε στο στάδιο ήταν επίθεση αυτοκτονίας και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα.

Η στιγμή της έκρηξης την ώρα του αγώνα



Στη συνέχεια άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, ενώ λίγα λεπτά αργότερα μεταδόθηκε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί αλλά και μια ισχυρή έκρηξη στο μουσικό θέατρο Μπατακλάν, όπου ήταν σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας.


Vidéo exclusive de la fusillade au BataclanVidéo exclusive de la fusillade au Bataclan
Posted by Fdesouche on Friday, 13 November 2015

Πανικός κοντά στο Stade de France



Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι από την επίθεση στο Μπατακλάν υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί, ενώ η εφημερίδα Le Figaro τονίζει πως αυτόπτης μάρτυρας είδε δύο άνδρες να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο και ντυμένοι με πολιτικά.

Τελικά λίγο μετά τις 1:00 έγινε έφοδος της γαλλικής Αστυνομίας στο θέατρο Bataclan όπου βρίσκονταν 1000 άτομα, με αποτέλεσμα περίπου 118 νεκρούς πολίτες και 4 ισλαμιστές τρομοκράτες. Πληροφορίες των γαλλικών μέσων αναφέρουν πως τέσσερις αστυνομικοί είναι νεκροί από την έφοδο στο Bataclan, διότι οι δράστες φέρονται να είχαν επάνω τους εκρηκτικά.

Συγκλονιστική μαρτυρία ομήρου στο Μπατακλάν: «Πυροβολούσαν τον κόσμο, ήταν κόλαση»

Οι δράστες της επίθεσης χθες βράδυ στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν στο Παρίσι άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας του μακελειού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Μπατακλάν (...) αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού», αφηγήθηκε ο νεαρός, που σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο ονομάζεται Λουί.

«Ήρθαν οι τύποι, άρχισαν να ρίχνουν στο επίπεδο της εισόδου», συνέχισε. «Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος κραυγάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ" με τουφέκια».

«Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο... ήταν κόλαση», πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) οι αρχές απομάκρυναν πολίτες και από την Place de la Concorde και τους μετέφεραν στο Saint Martin.

Έσβησαν τα φώτα στον πύργο του Άιφελ σε ένδειξη πένθους

Σταδιακά τα φώτα κλείνουν και ο πύργος του Άιφελ σκοτεινιάζει για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του μακελειού

Στον απόηχο των επιθέσεων που πλημμύρισαν στο αίμα την πρωτεύουσα της Γαλλίας, αποφασίστηκε να σβήσουν τα φώτα από τον πύργο του Άιφελ.

Σε ένδειξη πένθους και θλίψης, το βίντεο που απαθανάτισε τη στιγμή, δείχνει σιγά σιγά τα φώτα ενός από τα διασημότερα μνημεία του κόσμου να κλείνουν σταδιακά και να μαυρίζει το τοπίο.



Posted by Pierre Sautarel on Friday, 13 November 2015


Rue Bichat à Paris après l'attaque
Posted by Fdesouche on Friday, 13 November 2015


Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Παρίσι και απειλεί Λονδίνο και Ρώμη!

Με μήνυμά της στο Διαδίκτυο η οργάνωση λέει πως κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την ημέρα «όπως την 11η Σεπτεμβρίου»

Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να βρίσκεται πίσω από τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με μήνυμα της οργάνωσης στο Διαδίκτυο.

Τουλάχιστον, αυτό μεταδίδει η ιστοσελίδα του ινστιτούτου Site, που αναφέρει ότι μήνυμα των τζιχαντιστών προειδοποιεί για νέες επιθέσεις.

«Μετά το Παρίσι θα έρθει η σειρά της Ρώμης, του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον», λέγεται πως αναφέρει το μήνυμα και συμπληρώνει: «Να θυμάστε, να θυμάστε την 14η Νοεμβρίου. Δε θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την ημέρα όπως την 11ηΣεπτεμβρίου».

Την ίδια στιγμή, οι συντάκτες του μηνύματος επισημαίνουν: «Η Γαλλία στέλνει μαχητικά στη Συρία, βομβαρδίζει παιδιά και ηλικιωμένους. Σήμερα πίνει από το ίδιο ποτήρι».

Πανηγύριζαν οι τζιχαντιστές στο Twitter

Νωρίτερα, τη στιγμή που η Γαλλία ζούσε στιγμές τρόμου, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πανηγύριζαν για τις πολλαπλές τρομοκρατικές ενέργειες που σκόρπισαν το θάνατο και τον πανικό στο Παρίσι.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα δεν είναι λίγοι όσοι αναρτούν στο Twitter μηνύματα υποστήριξης σε εκείνους που βρίσκονται πίσω από το μακελειό.

«Το Παρίσι είναι στις φλόγες», «Η Γαλλία φλέγεται», «Να μας περιμένετε», «Σταυροφόροι ερχόμαστε με βόμβες και όπλα», είναι μόνο μερικές από τις αναρτήσεις χρηστών του Διαδικτύου που λέγεται πως στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Ο τρόμος έφτασε στα οχυρά του σταυρού στο Παρίσι. Το ΙΚ θα πρέπει να λάβει την ευθύνη για την επιχείρηση για να δείξει στον κόσμο ότι οι μουσουλμάνοι έχουν βαριά πόδια», γράφει μία ακόμα ανάρτηση.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα-Έκλεισαν τα σύνορα και το Ορλί

Η Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κλείνουν τα σύνορα όπως δηλώνει ο Φρανσουά Ολάντ.
  • Η πιο δύσκολη απόφασή μου ήταν το κλείσιμο των συνόρων της χώρας και η απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε δυνάμεις να εξουδετερώσουμε τρομοκράτες. Θα εξασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Εχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω είναι να κλείσω τα σύνορα. Είναι μια τεράστια δοκιμασία για άλλη μια φορά», ανέφερε.
  • Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες. Ποιοι είναι αυτοί οι τρομοκράτες», διερωτήθηκε
  • Η σκέψη μου είναι με τους συγγενείς των θυμάτων. Αυτό που θέλουν είναι να μας φοβίσουν γιατί να έχουμε φόβο», τόνισε,
  • Θα κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις και θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Ζητώ να έχετε εμπιστοσύνης στις αστυνομικες δυνάμεις. Ζήτω η Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία», κατέληξε.
Παγκόσμια συμπαράσταση
Ομπάμα: Χτύπημα κατά της ανθρωπότηταςη αιματηρή επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα. «Επίθεση σε όλη την ανθρωπότητα και τις κοινές πανανθρώπινες αξίες, οι επιθέσεις στο Παρίσι», δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα. «Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν τις ΗΠΑ κάνουν λάθος. Στεκόμαστε στο πλευρό των Γάλλων πολιτών».

Ανγκελα Μέρκελ: Είμαι βαθύτατα σοκαρισμένη από τα νέα και τις εικόνες που έρχονται από το Παρίσι. Οι σκέψεις μου είναι στα θύματα και τις οικογένειες τους.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε απόψε στον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την αμέριστη συμπαράστασή του για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε sms στον Ολάντ. «Τα βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων με όλη μας την στήριξη γι' αυτές τις δύσκολες στιγμές για το γαλλικό λαό»

Σαμαράς: «Το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι είναι κτύπημα αποτρόπαιο και ύπουλο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας. Και η φύλαξη των συνόρων είναι πλέον όρος ύπαρξης για τις δημοκρατικές κοινωνίες». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε οργισμένος. Η επίθεση είναι ενάντια στη δημοκρατία και στην ελευθερία.



Μήνυμα Ερντογάν: Δεν μπορεί να υπάρξει ηθικό ή ανθρώπινο κίνητρο για κάτι τέτοιο
«Εξ ονόματος του λαού μου και της χώρας μου θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη στο γαλλικό έθνος και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου. Δεν μπορεί να υπάρξει ηθικό ή ανθρώπινο κίνητρο, που να εξηγεί την ομηρία στην αίθουσα συναυλιών. Είχαμε διατρανώσει από παλιά την ανάγκη για διεθνή συναίνεση κατά της τρομοκρατίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τί σημαίνει τρομοκρατία. Το γνωρίζουμε από την Άγκυρα, το Σουρούτς, το Γκαζιαντέπ και το Ντιγιάρμπακιρ. Αισθανόμαστε τα ίδια συναισθήματα από τα γεγονότα στο Παρίσι».