14 Νοεμβρίου 2015

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ με συμμετοχή Λάμπρου: Απέφυγαν το ασφαλιστικό αλλά «έθαψαν» τον Πανούση

Χωρίς να τεθεί το ασφαλιστικό στο τραπέζι ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στο επίκεντρο της οποίας συζητήθηκαν τόσο η πορεία του κόμματος προς το συνέδριο και ζητήματα της νεολαίας, όσο και το «θέμα Πανούση».

Στην Κουμουνδούρου δεν τέθηκε το θέμα του ασφαλιστικού, διότι η τελική πρόταση της κυβέρνησης είναι ακόμα υπό διαμόρφωση. Η τελική μορφή αναμένεται να γίνει τη μεθεπόμενη εβδομάδα και αν όλα πάνε βάσει του ισχύοντος χρονοδιαγράμματος το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές θα εντατικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα το έργο των Επιτροπών Θέσεων και Καμπάνιας προκειμένου να υπάρξει ένας ανοιχτός, δημοκρατικός και πολύπλευρος διάλογος ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, έθεσαν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και το θέμα που δημιουργήθηκε από τις ενέργειες του Γιάννη Πανούση. Η Πολιτική Γραμματεία εκτίμησε ότι στο σύνολό τους οι δηλώσεις και κινήσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη εντάσσονται σε μια προσπάθεια απαξίωσης της κυβέρνησης και ενοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ . Καταδίκασαν τις ενέργειες του κ. Πανούση και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς.