16 Νοεμβρίου 2015

Νέα κτηνωδία: Βρέθηκε ομαδικός τάφος στο Ιράκ με πάνω από 70 γυναίκες σκοτωμένες από το ISIS

Ο ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε χθες, καθώς οι Κούρδοι μαχητές κατάφεραν να εισέλθουν στην πόλη Σιντζάρ την Παρασκευή και να την καταλάβουν.

Στον τάφο υπολογίζεται ότι βρίσκονται τουλάχιστον 70 πτώματα από τη μειονότητα των Γιαζίντι, τους οποίους το ISIS κυνηγά ανελέητα από τον Αύγουστο του 2014 που κατέλαβε την περιοχή.

Από τότε συστηματικά σκοτώνει, φυλακίζει και κάνει σκλάβους εκατοντάδες από τους κατοίκους αυτής της περιοχής που ανήκουν στην συγκεκριμένη μειονότητα, έχοντας αναγκάσει τον ΟΗΕ να μιλήσει για γενοκτονία.

Ο δήμαρχος της πόλης αλλά και ντόπιοι κάτοικοι που έφθασαν στο σημείο περιγράφουν ότι βρέθηκαν μπροστά σε έναν λάκο με κόκκαλα, χρήματα, κλειδιά και πολλά άλλα αντικείμενα, τα οποία πιστεύεται ότι ανήκουν σε γυναίκες της πόλης Κόχο.

Οι νεαρότερες γυναίκες αυτής της πόλης πιστεύεται ότι έχουν αρπαγεί ως σκλάβες, ενώ οι γηραιότερες μιας και δεν μπορούσαν να τις πάρουν μαζί τους, οι τζιχαντιστές της σκότωσαν στον ομαδικό τάφο.

Οι Κουρδικές αρχές ανακατέλαβαν την περιοχή την Παρασκευή, βοηθούμενες και από την αεροπορία των ΗΠΑ που βομβάρδισε θέσεις του ΙSIS.

Ο ίδιος ο Ομπάμα είχε δηλώσει ότι ήθελε να αποφύγει μία γενοκτονία των Γιαζίντι, τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούν ως υπηρέτες του διαβόλου.

Οι ίδιοι οι Γιαζίντι πάντως είναι μία μικρή κοινωνία ανθρώπων της περιοχής, οι οποίοι πιστεύουν σε ένα μίγμα από παλιές και νεώτερες θρησκείες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.