16 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Βομβάρδισε τον ISIS η Γαλλία – Αεροπορικές επιθέσεις στην πόλη Ράκα!

Σφοδρούς βομβαρδισμούς στην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν αργά το βράδυ της Κυριακής γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη, την ώρα που ο θρήνος για το μακελειό της Παρασκευής στο Παρίσι, αλλά και οι έρευνες για τους δράστες, συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, δέκα πολεμικά αεροπλάνα έπληξαν με τουλάχιστον είκοσι βόμβες την πόλη Ράκα, που θεωρείται προπύργιο του ISIS.

Τα αεροσκάφη, που πήραν μέρος στην μεγαλύτερη επίθση της Γαλλίας στη Σύρια έως σήμερα, απογειώθηκαν από τις βάσεις της χώρας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία, ενώ η επιχείρηση εκτελέστηκε με τη συνεργασία των αμερικανικών δυνάμεων.

Κατά την ανακοίνωση του υπουργείου, από τους βομβαρδισμούς έχουν πληγεί το κέντρο ελέγχου και διοίκησης των τζιχαντιστών, όπως και επίσης κέντρα ανεφοδιασμού και εκπαίδευσης στρατιωτών.

Το ενδεχόμενο βομβαρδισμών είχε αφήσει ανοικτό ο Φρανσουά Ολάντ, σε διάγγελμά του το Σάββατο. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι οι τζιχαντιστές κρύβονται πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα και πρόσθεσε με νόημα: «θα τους χτυπήσουμε ανελέητα εντός των συνόρων και σε όλες τις περιοχές, με όλα τα μέσα».

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν άλλη μια παράδοση πυρομαχικών στους μαχητές του Συριακού Αραβικού Συνασπισμού που μάχονται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία. Όπως είπε στο Reuters αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, η παράδοση έγινε από ξηράς, ενώ δεν τα μετέφεραν στη Συρία Αμερικανοί στρατιώτες. Η πρώτη παράδοση πυρομαχικών είχε γίνει από αέρος, στις 11 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, νωρίτερα την Κυριακή, οι υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ και της Γαλλίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία, όπως έχει γράψει το star.gr, καθόρισαν τα επόμενα, συντονισμένα, βήματα για τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Η στιγμή της απογείωσης των γαλλικών αεροσκαφών για την επίθεση κατά του ISIS

Η εντυπωσιακή στιγμή της απογείωσης των γαλλικών αεροσκαφών για την επίθεση στο προπύργιο του ISIS, τη Ράκα, κατεγράφη σε βίντεο.

Η επίθεση άρχισε το βράδυ της Κυριακής και σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα.