13 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑ: "Κατά 99% σκοτώσαμε τον Τζιχάντι Τζον"-Του επιτέθηκαν με drones

Τον άνδρα με την μαύρη στολή, που σκόρπισε την φρίκη σε όλη την Υφήλιο αποκεφαλίζοντας μπροστά στην κάμερα τους αθώους ομήρους των τζιχαντιστών, έβαλαν στο στόχαστρο αμερικανικά αεροσκάφη. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ζει ή πέθανε!
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, αμερικανικά drones έκαναν ειδική επιδρομή κατά αυτοκινητοπομπής στην οποία βρισκόταν ο βρετανικής καταγωγής δήμιος των τζιχαντιστών, ο Μοχάμεντ Εμουάζι, παγκοσμίως γνωστός ως Τζιχάντι Τζον.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις έκαναν αεροπορική επιδρομή στη Ράκα της Συρίας, με στόχο τον Μοχάμεντ Εμουάζι. Αυτή την ώρα αξιολογούμε τα αποτελέσματα της επιχείρησης και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ.


Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η επίθεση έγινε την ώρα που ο Τζιχάντι Τζον έβγαινε από ένα κτίριο για να μπει σε ένα από τα αυτοκίνητα που τον περίμεναν, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα FOX και ABC, κατά 99% θεωρείται πως είναι νεκρός.

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ.

Η φρικιαστική του δράση αποκαλύφθηκε όταν εμφανίσθηκε στα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς των Αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ - Ραχμάν Κάσιγκ, των Βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και άλλων ομήρων, ενώ κατά καιρούς έχει εκτοξεύσει απειλές κατά των «απίστων», όπως οι Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον.