05 Νοεμβρίου 2015

Νέα στοιχεία για την πτώση του Airbus -Οι τρύπες στις λαμαρίνες δείχνουν έκρηξη μέσα στην καμπίνα [εικόνες]

Νέα στοιχεία έχουν οι ειδικοί που ερευνούν τα αίτια της συντριβής του μοιραίου ρωσικού Airbus τα οποία τους οδηγούν στο συμπέρασμα πως σημειώθηκε έκρηξη μέσα στο αεροσκάφος πριν από την πτώση του στο έδαφος.
Φωτογραφίες από τα συντρίμμια του αεροπλάνου που δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda δείχνουν πως τμήματα της λαμαρίνας έχουν ανοίξει από μέσα προς τα έξω, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί πως σημειώθηκε έκρηξη μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους.





Σε άλλες φωτογραφίες φαίνονται τρύπες σε μία από τις πόρτες -εξόδου κινδύνου- του Airbus A321. Και σε αυτήν την περίπτωση η καμπύλη που έχει η τρυπημένη λαμαρίνα είναι από μέσα προς τα έξω.



Τα σενάρια της πτώσης Τα συγκεκριμένα σημάδια, σύμφωνα με ειδικούς, αποτελούν μία ισχυρή ένδειξη πως κάτι μπορεί να σημειώθηκε μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, ωστόσο δεν αποτελούν απόδειξη πως σημειώθηκε έκρηξη βόμβας.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και οι ερευνητές να βγάλουν το πόρισμα για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους που κόστισε τη ζωή 224 ανθρώπων εξετάζονται άλλα δύο σενάρια:
Αυτό της μηχανικής βλάβης. Ειδικοί όμως υποστηρίζουν πως δεν μπορεί μία μηχανική βλάβη να έκοψε στα δύο το αεροσκάφος ενώ αυτό ήταν στον αέρα.
Η κατάρριψη του από τους τζιχαντιστές, σενάριο που είναι το πιο ακραίο και δεν φαίνεται να έχει ισχύει, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις.