29 Νοεμβρίου 2015

BINTEO-Ο απελπισμένος Τσίπρας επέρριψε ευθύνες σε Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ-Πάνω στον πανικό τους τα ρίχνουν στον Πλακιωτάκη με non paper

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους κυρίως στο ζήτημα του ασφαλιστικού διατύπωσε ο Πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Όπως υποστήριξε, στο ζήτημα του ασφαλιστικού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τήρησαν μια στάση υπονομευτική στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Αυτοί που έχουν εφαρμόσει τόσες μειώσεις συντάξεις, που έκαναν το καταστροφικό PSI σήμερα αρνούνται να κατεθέσουν προτασεις για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού σε έναν συντεταγμένο διάλογο, είπε.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα καταθέσει την πρότασή της «ώστε στο πλαίσο των δεσμεύσεων που έχουμε να καταστησουμε το ασφαλιστικό βιώσιμο χωρίς νέες επώδυνες περικοπές στις συντάξεις».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τη στάση της στο ζήτημα της συνταγματικής μεταρρύθμισης αλλά και της προσφυγικής κρίσης, κάτι που όπως είπε καθιστά προβληματική τη δυνατότητα συνεννόησης σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.


Ο εκνευρισμός για το φιάσκο Τσίπρα αποτυπώνεται στο non paper του Μαξίμου

Για επιζήμια στάση της αντιπολίτευσης που δεν διστάζει να μειώνει τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας χαριν του μικροπολιτκού οφέλους της κάνουν λόγο κυβερνητικοί κύκλοι.

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν την εικόνα για τον προσωρινό αρχηγό της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη ότι μπαινόβγαινε στο συμβούλιο προκειμένου να πάρει οδηγίες προφανώς ενώ προς στιγμής εμφανίστηκε και αντίθετος στα hot spots.

Όταν στο σημείο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας του επεσήμανε ότι η θέση αυτή είναι αντίθετη στην ευρωπαϊκή ο κ. Πλακιωτάκης εξήλθε και πάλι από την αίθουσα, και όταν επέστρεψε συνέναισε τελικώς με την συγκρότηση των hot spots.

Αλλά και για την Φώφη Γεννηματά δεν είναι καλυτερη η εικόνα που δίνου τα κυβενηρτικά στελέχη καθώς όπως υποστηρίζουν ενώ στην αρχή δέχθηκε την τελική θέση Τσίπρα να μην στηθεί διακομματική επιτροπή για το ασφαλιστικό αλλά να γίνει ο διάλογος στη Βουλή με την ταυτόχρονη διασφάλιση ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγήκε από την αίοθουσα και όταν επέστρεψε δεν συμφώνησε ούτε με αυτή την πρόταση. Στο σημείο αυτό φέρεται να εξαρράγη ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ στο ασφαλιστικό με το PSI και τις περικοπές συντάξεων.

Εξάλλου οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι το κοινό ανακοινωθέν δεν θα έχει τις υπογραφές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κατ ουσίαν χάθηκε μια ευκαιρία να βρεθεί ο τρόπος για βιώσιμο ασφαλιστικό χωρίς περικοπές συντάξεων. Ενώ για τον εκλογικό νόμο, κυβενρητικοί κύκλοι ελεγαν πως δεν έγινε συζήτηση ουσίας αλλά μπορεί και να μην έχει αντίρρηση η κυβέρνηση να ξεκινήσει ο διάλογος πριν τη συνταγματική αναθεώρηση.